16 Mart 2017 Perşembe

Bir Vapur Yolculuğu; Haliç Hattı 3

Haliç Hattı; Üsküdar - Eyüp arasında işleyen, Üsküdar, Karaköy, Eminönü, Kasımpaşa, Hasköy, Ayvansaray, Sütlüce ve Eyüp iskelerine uğrayan çok bir vapur hattı. 
Daha önce gezi blogumda bu hattan bahsetmiştim. Bu da serinin 3. ve son yazısı olacak.


Bu civarları çok iyi bilmiyorum, denizden hiç tanımıyorum. Bu arada şu an Haliç'deyiz ve galiba Kasımpaşa'dan Hasköy'e gidiyoruz.

Burayı biliyorum; Balat 😁

Bir gün Balat turu da yapmak istiyorum.



Hasköy iskelesi.
İskelenin hemen yanı Rahmi M. Koç Müzesi. Müzeye toplu taşıma ile nasıl ulaşırız diye düşünenler varsa, en keyifli yol bu olsa gerek. 1994 yılında iş adamı Rahmi Koç'un desteği ile açılmış olan müze, Türkiye'de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir.


Hava çok puslu ve ben henüz fotoğrafçılık tekniklerini bilmediğim için net çıkmadı ama karşıda ki Rahmi M. Koç Müzesi'nin denizaltısı.

Ayvansaray İskelesi

Son olarak Eyüp iskelesi var ama daha sonra ki fotoğraflar biraz karanlık olduğu için turu burada noktaladım. Araba olmadan, toplu taşıma ile Anadolu yakasından Piyer Loti'ye nasıl giderim diyenler, Koç Müzesine nasıl giderim diyenler ya da tam tersi istikamete gidecekler olanlara şiddetle tavsiye ederim.

6 yorum:

  1. Boğaz bir yana Haliç de harika yerlere sahip mutlaka gezmek gerek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haliç çevresini ben de pek bilmiyorum. Bir Haliç turu şart :)

      Sil
  2. Fotolar insanın içini açıyor :)

    YanıtlaSil
  3. doğma büyüme İstanbulluyum ama sizin sayenizde gitmediğim yerleri görme tanıma fırsatı buluyorum Sevda Hanım, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çoktandır gezmediğim yerleri yeniden gezip öğreniyorum. Belki birlikte bir tur yaparız bir gün :)

      Sil

Hoşgeldiniz! Yorumunuzla bloguma değer kattınız, çok teşekkür ederim🌼🌼🌼