28 Ocak 2014 Salı

Dove Saç Dökülmesine Karşı Yoğun Bakım Serumu

Bu ürün bana gönderileli epey uzun zaman olmuştu, fakat o dönemde saçlarımda dökülme yoktu. Her yıl özellikle Eylül / Ekim gibi hem mevsim dönüşü yüzünden hem de deniz, kum, güneş, klor, benim sıkı sıkıya yaptığım topuz v.s. gibi bir sürü neden yüzünden dökülme problemi yaşıyorum. Bu sene de rutinimiz bozulmadı. Ben de böylelikle bu seriyi kullanmaya başladım.
Bakalım vaatleri nelermiş;
  • Dove yoğun bakım serumu içeriğindeki Trichazole Ginseng ve soya Proteini ile saç kökündeki yıpranmayı azaltarak saç telinin saç derisine daha sıkı tutunmasını sağlar. Böylece 2 hafta içinde saç dökülmelerinde gözle görünür bir azalma fark edersiniz. Kökten güçlenen saçlarınız sağlıklı görünen bir güzelliğe kavuşur.
  • Dökülmeye karşı saç kökünü hedefleyen üstün etki ile güçlü saçlar için.
  • Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Formül 7x7
  • 2 haftada saç dökülmesinde gözle görünür biçimde azaltır.
  • Dove Saç Dökülmelerine Karşı Yoğun Bakım Serumu dünya çapında 1350 kadın üzerinde test edilmiştir. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Klinik çalışmalara göre bilimsel gerçek; saç dökülmelerinin %78 i kökten dökülme şeklinde gerçekleşmiştir
  • Dove yaptığı araştırmalar sonucunda iki çeşit saç dökülmesini olduğunu biliyor. Birincisi koparak dökülme- saç ortasından kırılarak kopar- ikincisi saçın kökten dökülme- saç kökünden koparak dökülür. Dove yoğun bakım serumu her iki dökülme şekli ile de mücadele eder.
  • Yapışmaz ve kalıntı bırakmaz.
Bu pakette 2 günde 1 uygulamak için 7 adet tüp bulunuyor. Daha önce başka bir markanın bu tarz bir ürününü kullanmıştım. Bu serum diğer kullandığıma göre ince uzun ağız kısmı nedeni ile uygulama kolaylığı sağladığı için daha pratik. Ürünü saç diplerine uygulayıp saç diplerine 2-3 dakika friksüyon yapmak gerekiyor. 
Bir dipnot geçelim; şampuanınızı da friksüyon yaparak (parmak uçları ile dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulamak) saç derisi için çok yararlı. Ben de her zaman yapamıyorum ama aklıma geldikçe uyguluyorum.
1 tüpün ucunu kırdıktan sonra önce saç derimde belirli noktalara uyguladım ardından 2-3 dakika masaj yaptım. Saç diplerim normal, ne çok kuru ne çok yağlı. (Saç tipim; saç dibi normal, saç uçları çok kuru) Ben de yağlanma, kaşıntı v.s. yapmadı. Asıl vaadi olan dökülmede ise %100 bir çözüm sağlamadı ama kullandığım süreçte eskiye göre bir azalma söz konusu oldu. Açıkçası serinin diğer ürünleri ile birlikte kullansam sonuç değişir miydi bilmiyorum? Maalesef seriyi birlikte kullanamadım.
*Basın ürünüdür, objektif yorumlarımı içerir. Dove Türkiye'ye teşekkür ederim.



26 Ocak 2014 Pazar

Yves Rocher Argan Yağlı Kadife Vücut Peelingi

Bakalım bu ürünün vaatleri nelermiş;
Argan Yağı ile ışıldayın!
Yüzyıllardır Fas'lı kadınların güzellik sırrı olan mucizevi Argan Yağını cildinize taşıyın. Doğu geleneğinden gelen peeling ile cildinizi derinlemesine arındırın.
Peeling etkisini Argan Çekirdeğinden, arındırıcı etkisini içeriğindeki Fas Kilinden, yumuşatıcı etkisini ise içerdiği Organik Argan yağından alır.

Islak cilde hafif masaj hareketleriyle uygulayınız, ardından iyice durulayınız.


Dermatolojik olarak test edilmiştir.
Aslında vücut peelinglerini kullanmayı hem seviyorum hem sevmiyorum. Eğer doğru peelingi bulursanız vücuda verdikleri etki nedeni ile seviyorum ama bazı peelingler çok ve sert tanecikli oluyor, kullanırken elim karıncalanıyor. Bu karıncalanma kısmından hiç hoşlanmıyorum. 
Yves Rocher'in Argan Yağlı bu peelinginde karıncalanma sorununu pek yaşamadım. Gerçekten çok güzel bir peeling. Vücudu çizmiyor, tahriş etmiyor. Çok çabuk durulanıyor, arınıyor vücuttan. Kokusu bir harika. Kullandıktan ve durulandıktan sonra vücudu kurutmuyor. Cildim yumuşacık oluyor ve misler gibi kokuyor.
Bu peelingle ilgili tek olumsuzluk fiyatı. 44 TL civarına satılıyor ama satın almak isterseniz kampanya ve indirim dönemlerinde almanızı öneririm. Çeşitli oranlarda indirimler oluyor ama %50 indirim döneminde almak en mantıklısı. .
Siz vücut peelingi kullanıyor musunuz? En beğendiğiniz vücut peelingi hangisi?

25 Ocak 2014 Cumartesi

John Frieda Full Repair Onarıcı Saç Bakım Şampuanı

Son zamanlarda memnun olupta tekrar tekrar aldığım bir şampuan. Sanırım 3. defa (4 te olabilir) aldım ve kullanıyorum. Sert, kuru, kalın telli saçlarıma iyi geldi. 
Bakalım vaatleri nelermiş;

John Frieda Full Repair serisi boyalı ve işlem görmüş saçları onarmak ve doğal canlılığına kavuşturmak için geliştirilmiştir.
John Frieda Onarıcı Şampuan, boya gibi kimyasal işlemlere maruz kalmış, fön, deniz ve güneş gibi nedenlerle yıpranmış saçları yeniden yapılandırarak daha güçlü ve bakımlı bir görünüme kavuşturur.

Son yıllarda saçımı sürekli tepede balerin topuzu misali çeke çeke topladığımdan zaten kuru ve sert olan saçlarım iyice içinden çıkılmaz bir hale dönüştü. Bu toplama şekli benim saçıma iyi gelmiyor biliyorum ama pratikliği yüzünden de yapmadan duramıyorum. Sabah  uyanır uyanmaz bir topuz, gece yatana kadar. Hatta yazın geceleri de. 
Bu yüzden 1-2 aydır saçlarıma baktım, yağlar, şampuanlar. Fakat işte saçlar anormal olunca sonuç almak ya imkansız ya da geç oluyor. Bir şampuan ya da krem saçlarımı yumuşatıyor ve kolay taranmasını sağlıyorsa mükemmel bir ürün diye düşünüyorum. (Oysa zaten kuru saçlar için onarıcı vaadi olan ürünler, yapması gerekeni yapıyor ama bazıları da vaadine rağmen hiç bir etki göstermiyor.) 
John Frieda Onarıcı Şampuan saçlarımı sertleştirmiyor, bakımını yapıyor. Saçımın temizlendiğini hissediyorum. Mis gibi de bir kokusu var. En etkili sonucu da saç kremi ile birlikte kullandığımda alıyorum.Kardeşimin saçları ince telli ve bana göre daha seyrek. O da aynı seriyi kullanıyor ve ondan kullanır kullanmaz etkisini gösterdi. Yanı saçınız kuru, sert, kalın telli ve gürse sonuç almanız zaman alıyor. (Maalesef ) :( 
Kuru, yıpranmış saçlar için önerebileceğiniz bir şampuan var mıdır? Siz neler kullanıyorsunuz, nelerden memnunsunuz?

20 Ocak 2014 Pazartesi

Bvlgari Jasmin Noir EDT

Bvlgari Jasmin Noir, odunsu ve çiçeksi kokusuyla büyüleyici ve baştan çıkarıcı kadının ayrıcalıklı imzasını taşıyor. Jasmin Noir, aydınlığın saflığı ve masumiyeti, karanlığın derinlik ve zerafeti ile buluşuyor. Bu eşsiz kombinasyon ile tüm dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. Bvlgari Jasmin Noir Notaları: Üst notalarda gardenya; orta notalarda yasemin, badem; alt notalarda tonka fasulyesi, meyan kökü, odunsu akorlar 
Siyah, kimine göre sıradan bir şişesi var. Fakat ben seviyorum. Şişenin kapağını çantamda taşımaktan kaybettim, kapaklı hali ile çok daha şık görünüyor. 
İsmi Jasmin Noir ama direkt yasemin kokusu değil bu parfüm. İlk yoğun bir gardenya kokusu alınıyor. Biraz yoğun ve ağır bir koku ilk etapta alınan. Daha sonrasında daha hafif olan yasemin kokusuna dönüşüyor. Bu parfümü ilk sıktığınızda belki çok sevmeyebilirsiniz ama biraz bekleyip orta notalara ulaştığında tekrar koklamanızı öneririm. 
Daha sade, çiçeksi ama hafif parfümlerden, kokulardan hoşlanan biri olarak bana biraz ağır geliyor, bu yüzden kış ve gece parfümü olarak tanımlayabilirim. Hem çiçeksi hem odunsu notaları çok güzel harmanlanmış bir parfüm. Sofistike, büyülü, modern ve çekici kadın kokusu diye de tanımlayabilirim. Oldukça da kalıcı.
Fiyatı değişkenlik gösteriyor net bir şey yazamadım ama çok seviyorum ve eğer kokusunu bilmiyorsanız mutlaka deneyin diyorum. 

18 Ocak 2014 Cumartesi

Sephora Allık / Healthy Rose 09

Bakalım Sephora bu allıkla ilgili neler demiş:
Sephora allık, şeker gibi yanakların garantisi! Uygulandığı anda sağlıkla parlayan ve nemlendirilmiş yanaklar elde edilmesini sağlar! Sadece 12 pop rengiyle değil mat veya simli versiyonlarıyla tek bir hareketle solgun yanakları canlandırır ve renklendirir ancak nemlendirici kompleksi sadece sağlıklı yanaklara özel canlı bir hava kazandırır!
Sephora allığımın dibini bulma üzereyim, hala bloga eklememişim. Sıcak rengine görür görmez vurulduğum bir allık. Daha sonrasında benzer renkli allıklarım olsa da bu allığın bende ki yeri ayrı. 
Pembe-şeftali arası rengi, yapısı, kolay sürülmesi nedeni ile çok sevdiğim bir allık. Yanaklara (ve yüze) bir canlılık katıyor ve doğal duruyor. Oldukça  pigmentli ve kalıcılığı yüksek. 
Mat bir allık, ışıltı v.s. yok. Paraben içermiyor.
Bu tonları seviyorsanız tavsiye ederim. Şu an fiyatını hatırlamıyorum ama çok ucuz da değil, çok pahalı da diye hatırlıyorum. (30-35 TL civarı olabilir) Sephora indirimlerinde belki daha uygun fiyata edinilebilir.

12 Ocak 2014 Pazar

Gliss Ultimate Repair Çift Fazlı Onarım ve Parlaklık Spreyi

Kat Sıvılaştırılmış Keratin Mucizesi 
Saç bakım ve onarım ürünlerinde profesyonel kalite Gliss, çok yıpranmış, kuru ve ekstra hasarlı saçları, sıvılaştırılmış keratin içeren onarım teknolojisi ile buluşturuyor. 3 kat konsantre sıvılaştırılmış keratin ile saçlar yeni baştan yaratılacak. 
Saç bakım uzmanı Schwarzkopf tecrübesiyle hazırlanan bu yeni ürün saç bakımında gelinen son noktayı temsil ediyor. Gliss’in her biri fark yaratan serilerinden en yenisi Gliss Ultimate Repair ile saçlarınız her yıkamada profesyonel bir bakım ve onarımdan geçecek. Çok Yıpranmış, kuru ve ekstra hasara uğramış saçlar için özel olarak formülize edilen Gliss Ultimate Repair, içeriğindeki 3 kat sıvılaştırılmış keratin ile ilk yıkamadan itibaren saça güçlü, parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırıyor.
Bu aralar en çok bitirdiğim ürünler saç ürünleri. Şampuanlar kadar bakım ürünlerini de sıklıkla ve düzenli kullanıyorum. Bunun nedeni de kuruyan saç uçlarım. 
Çift fazlı olduğundan çalkanarak kullanılan ve durulanmayan bu ürünü nemli saçlarıma kullandım. Güzel bir kokusu var fakat ürünlerde koku sevmeyenler rahatsız olabilirler. Saçlarıma çok güzel bir parlaklık veriyor. Kuruluk nedeni ile oluşan tarama sorunum bitti, saçlarım daha kolay taranıyor. Saç uçlarım da daha canlı ve sağlıklı gözüküyor.
Genelde 12-15 TL arası satılan bu spreyi zaman zaman yapılan kampanyalarla daha uygun fiyata almak mümkün.