31 Ekim 2020 Cumartesi

Dudak Renklendirme İşlemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dudak Renklendirme

Herhangi bir cerrahi müdahale olmadan dolgun ve canlı, aynı zamanda da dolgun dudaklara sahip olmak birçok kadının isteyeceği bir şeydir. İşte bu noktada karşımıza dudak renklendirme uygulaması çıkıyor. Aslına baktığımız zaman bu işlem dövme yaptırmaya çok benziyor. Hemen korkmayın, dövme uygulamasında olduğu kadar deri altına inilmiyor. Daha yüzeysel bir şekilde, belirli bir süre kalıcı ve organik pigmentlerle yapılıyor. Bu işlemde istediğiniz herhangi bir rengi kullanmanız da mümkün. Fakat bu noktada bir uzmandan destek almakta fayda var çünkü seçilen renkler dudaklarda biraz farklı gözükebilir. Yani, bazı ton farkları ortaya çıkabilmektedir.

Dudak Renklendirme Nedir?

Dudak renklendirme, cansız ve solgun görünümlü dudakların özel kalıcı makyaj boyaları ile yeniden bakımlı ve canlı bir görüntüye kavuşmasını sağlamak için yapılmakta olan bir kalıcı makyaj işlemidir. Uygulanan kişilere daha canlı, dolgun ve daha genç bir görünüm kazandıran dudak renklendirme uygulaması dudaklara doğal bir renk ve hacim kazandırıyor. Dudak renklendirme, uygulanacak kişilerin belirlediği renklere göre kolayca uygulanabilen bir işlem.
Son yıllarda ünlüler tarafından da oldukça rağbet gören dudak renklendirme, en popüler kalıcı makyaj işlemleri arasında yer alıyor. Sonuçta; kusursuz çizgilere sahip, adeta bir kalemle çizilmiş gibi duran, dolgun ve bir o kadarda doğal görünüme sahip dudaklar her kadının sahip olmak isteyeceği türden bir şeydir. Dudak renklendirme, ilerleyen yaş ile birlikte canlılığını yitirmeye başlayan dudaklar için eşsiz bir çözümdür.

Kalıcı Dudak Makyajı

Ne Kadar Süre Kalıcılığı Vardır?

Kalıcı dudak makyajı olarak da değerlendirilebilecek olan dudak renklendirme işlemi, uzun süre kalıcıdır. Dudak renklendirme işlemi yapıldığı andan itibaren yaklaşık 2 yıl boyunca canlılığını kaybetmiyor. Dövmeye benzetilen bir yöntem ile yapıldığı için tamamen kalıcı olduğu yanılgısı ortaya çıkabiliyor. Evet, dövmeye benzer yöntemlerle yapılmaktadır fakat dövmelerde olduğu kadar derine inilmez. Ayrıca organik pigmentlerle yapıldığı için tamamen kalıcı hale gelemiyor. Dudak renklendirme işlemi ortalama olarak 2 yıl canlı kalıyor, sonrasında yavaş yavaş solarak kayboluyor.

İşlem Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dudak renklendirme işlemi yapıldıktan sonra bakım sürecine dikkat etmek hem kalıcılık açısından hem de iyileşme sürecini hızlandırması açısından oldukça önemlidir. Bakım süreci, en az işlem esnasında gösterilen titizlik ve özeni ister.
Dudak renklendirme yaptıranlar, işlemden 3 hafta sonra kontrole çağırılırlar. Kontrol esnasında dudakların ne durum olduğu, pigmentlerin ciltle uyumu gibi unsurların kontrolü sağlanır. Dudak renklendirme işleminden sonra dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;
* İşlemin tamamlanmasının ardından 24 saat boyunca dudaklara su değdirilmemelidir.
* Yine 24 saat boyunca yemek yerken dikkatli olmakta fayda var. Yemeklerin dudaklarla temasından kaçınılmalıdır.
* İşlemden sonra belirli bir süre boyunca ruj kullanılmaması tavsiye ediliyor.
* Zaman zaman, işlemi yapan uzmanlar tarafından dudak bakım kremi verilebilmektedir. Bu dudak bakım kremleri, verilen talimatlar doğrultusunda, aksatılmadan kullanılmalıdır.
Genel olarak bu önerilere ve işlemi uygulayan uzmanın direktiflerini yerine getirmeye özen gösterdiğiniz müddetçe çok daha hızlı ve sorunsuz şekilde renklendirilmiş dudakların keyfini çıkartabilirsiniz.


3 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, benim aklıma yattı ilk fırsatta düşünüyorum yaptırmayı.

      Sil
  2. enteresan bir şekilde insana iyi gelebilir... teşekkür ederim paylaşım için

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz! Yorumunuzla bloguma değer kattınız, çok teşekkür ederim🌼🌼🌼