22 Temmuz 2018 Pazar

Birlikte Gezelim; Boğaz Turu 4

Uzun bir aradan sonra merhaba 😎
4 bölüm olarak paylaştığım Boğaz Turu yazımın sonuna gelebildim. O kadar çok fotoğraf çekmişim ki, eleme de yapamayınca yazı dizisi 4'e kadar çıktı :)

Boğaz Turu
En son Avrupa Yakasını gezip Anadolu Yakası kıyılarına gelmiştik. Kaldığımız yerden devam edelim. Tüm geziyi merak ederseniz aşağıya linklerini bırakacağım. 

Küçüksu Kasrı
Anadolu Hisarı civarları. Tam ortada Küçüksu Kasrı var. Çok sevdiğim bir yerdir, Anadolu Hisarı - Göksu turu yapıp en son Küçüksu Kasrı'nı gezip yanında ki kafede bir yorgunluk kahvesi içmek çok iyi geliyor. Ben en son geçen yaz yapmıştım, bu sene daha kısmet olmadı.

Anadolu Hisarı
Yalıların arkasında da Anadolu Hisarı var.

Boğaz Turu
Kanlıca

Kanlıca
Boğaz'da her yer birbirine benziyor. Çoğu zaman belirgin bir yapı yoksa ben de karıştırıyorum. Yanlışım varsa düzeltin 👩

Edip Efendi Yalısı

Boğaz'da en sevdiğim yapılardan (yalılardan) biri; Edip Efendi Yalısı / Kandilli

Edip Efendi Yalısı
Paramparça diye bir dizi vardı, o dizide bol bol iç ve dış mekan olarak görebilme şansım olmuştu. Gemideymiş hissi veren harika bir yalı bence. 
Boğaz Turu
Edib Efendi yalısı, İstanbul’da Kandilli burnu üzerine yerleşmiş tarihi bir yalı. 19. yüzyıl başında yapılmıştır. Kandilli Akıntı burnunda, eski Kandilli Sarayı yerine, kayalar üzerine oturtulmuş olup harem ve selamlığı aynı çatı altındadır. 1850 yılından itibaren Edip Efendi'nin ismine bağlanan, geniş yayvan yalının inşa tarihi kesin olarak bilinmemektedir: Tapu kayıtlarından ilk sahibinin Muammer Paşa olduğu, ondan Kani Paşa'ya geçtiği, Kani Paşa'dan da 1887 tarihinde Edip Efendi tarafından satın alındığı anlaşılmaktadır. (Kaynak: tas-istanbul.com)

Kandilli
Kandilli

Boğaz Turu

Boğaz Turu

Kuleli Askerî Lisesi
Boğazın en güzellerinden.

Kuleli Askerî Lisesi

Beylerbeyi Sarayı
Beylerbeyi Sarayı, Osmanlı padişahlarının sayfiye mekânı ve yabancı devlet başkan ya da hükümdarlarının ağırlanacağı bir devlet konuk evi olarak düşünülmüş ve devrin padişahı Sultan Abdülaziz’in (1861-1876) isteği üzerine inşa edilmiştir.  Baş mimarı Serkis Bey Ermeni Balyan ailesindendir. Sarayın iç ve dışındaki Barok sitilinin görülmesi, yapımı esnasında batı mimarisinin çok etkisinde kalındığını gösterir.  Beylerbeyi Sarayı Bodrum ve 2 normal katla beraber 3 katlıdır. Bu sarayda 23 oda 6 salon olmak üzere 29 birim vardır. Saray haremlik ve selamlık olarak iki ana bölümdür. Batı ve Doğu üsluplarının karıştırılması ile inşa edilen Beylerbeyi Sarayı, Harem ve Mabeyn bölümleri ile Türk evi plan özelliğini taşımaktadır. (Kaynak: uskudar.bel.tr)
Boğaz Turu
Ve Üsküdar iskelesine varış. Bu maceranın sonu 😊
Başka gezilerde görüşmek üzere 🙋

Boğaz Turu serimi okumak isterseniz;
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
Harika fotoğraflar paylaştığım instagram hesaplarımı takip ederseniz sevinirim;

4 yorum:

  1. oh oh iyi gider valla sıcaktaaaa, yapmalııııı :)

    YanıtlaSil
  2. Ne guzel yerler var ben bircogunu gormedim 🤔

    YanıtlaSil
  3. İstanbul kadar güzel şehir olmadığını düşünüyorum. Ne kadar yıpratsak da İstanbul' un güzelliğini gizleyemiyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Gezdiğin gün de şansına hava ne kadar güzelmiş :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz! Yorumunuzla bloguma değer kattınız, çok teşekkür ederim🌼🌼🌼