11 Aralık 2017 Pazartesi

BOĞAZDA TEKNE TURU

bogazgezi.net 
İstanbul gezimde arkadaşlarım sayesinde boğaz turunun iki çeşit olduğunu öğrendim. Biri herkesin katılabileceği Ortaköy, Eminönü gibi yerlerden düzenlenen ve toplamda 2 saat süren turlar. Diğeri ise organizasyonlara ve gruplara özel sadece boğazı seyredip sevdiklerimizle güzel vakitler geçirebileceğimiz turlarmış. Örnek olarak, arkadaşımın kardeşinin mezuniyet partisini teknede mezuniyet balosu şeklinde yapacaklarını ve benimde davetli olarak aralarında bulunmamı rica ettiler.
Teknede Mezuniyet Partisi 
İlk başta Boğazı bir de akşam ışıklar altında seyretmek ve kafa dinlemek açısından güzel bir etkinlik olacağını düşündüm. İstinye iskelesinden saat 20:00' de tekneye bindik. Yaklaşık 100 kişi civarında bir öğrenci grubu ile birlikteydik. Tabi öğretmenler ve bazı veliler de vardı. Hareket ettikten sonra teknenin güverte bölümünde müzik ve kokteyl ile organizasyon başladı. 


bogazgezi.net
Hava başlangıçta pek karanlık olmamasına rağmen gayet güzeldi. Emirgan, Bebek ve Arnavutköy’e ulaştığımızda yapılan anons ile alt katta bulunan yemek salonuna davet edildik. Başlangıç olarak ordövr tabağı ile başladık yemeğimize, bu sırada arkalardan gelen güzel fasıl sesi ile mükemmel dakikalar geçireceğimizi tahmin etmeye başladım. Ana menü olarak da isteğe göre karışık ızgara veya balık ızgara çeşitlerini karşımızda bulduk. Ben tabi ki denizin üstünde, teknede olunca balık tercihinde bulundum. Yemek servisi bittikten sonra güverte bölümüne çıktığımda Avrupa yakasından Asya yakasına Kuleli açıklarına doğru hareket ettiğimizi fark ettim.
Teknede Mezuniyet Partisi  / bogazgezi.net 
 DJ performans ile gençler oynamaya ve bunca yılın acısını çıkarırcasına eğlenmeye başladılar. Aralarda bizim için çalınan şarkılara da eşlik ettik tabi ki... Ama daha çok gençlerin hoşuna gidebileceği, eğleneceği şarkılar çalındı. Bu gece onların gecesi sonuçta, gençlerin istedikleri şarkılara önem vermek gerekir. Meyve ikramı ile birlikte gelen dansöz eğlencemizi taçlandırdı. Son 1 saat kala fasıl ekibi yerini aldı. Birazda mehtabı izleyerek eski günlere gitmek, eskileri yad etmek, şehrin stresinden bir nebzede olsa da uzaklaşmak çok iyi geldi. 
Boğazda Tekne Turu
Toplamda 4 saat süren teknede mezuniyet balosu organizasyonunun artık yavaş yavaş sonuna geldiğimizi Beykoz açıklarından İstinye’ye doğru hareket ettiğimizde tahmin ettik. Öğrenciler için oldukça güzel geçen organizasyon bizler için de tahmin etmediğimiz kadar eğlenceli geçti. Artık son şarkı çalarken bir anda patlayan havai fişekler Boğaz Köprüsünün güzel görünümü ile birleşince göz zevkimize zevk kattı. Bir kez daha bu organizasyonu düzenledikleri için Boğaz Gezi Turizm Şirketi'ne teşekkürleri borç biliriz.

13 yorum:

  1. ne güzel olmuş , bir düğün davetine katılmış ve ben de memnun ayrılmıştım , keyfin bol olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boğazda düğün harika oluyor. Teşekkürler canım :)

      Sil
  2. Hımm bogazda teknede ne güzel olmuştur canım :)

    YanıtlaSil
  3. heeey yaaa şu boğaz turlarından birine katılayım oleeey iyi fikiir. soğuk değil miydi yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok severim boğaz turlarını. Baharda ben de yapayım tekrar :)

      Sil
  4. Harika bir tur, ben de yıllar önce bir gezi teknesiyle bir boğaz turuna katılmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi oluyor boğaz turları, her yaz yapmaya çalışıyorum ben :)

      Sil
  5. Ohh ne güzel stres atmışınız <3

    YanıtlaSil
  6. Özledim valla tekne turunu...

    YanıtlaSil
  7. cok güzel bir gezi olmus belli :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz! Yorumunuzla bloguma değer kattınız, çok teşekkür ederim🌼🌼🌼