20 Şubat 2017 Pazartesi

Absolution La Creme Du Teint (Organik BB Krem)

Fondötenlerden vazgeçemesem de BB ve CC kremler hafif yapısı nedeni ile son dönemlerde favorim. Absolution La Creme Du Teint (Organik BB Krem) ise tertemiz içeriği ile ilgimi çeken bir üründü. (%99,34 oranında doğal içerik / İçerikte yer alan bitkilerin %99,1'i organik tarım ile elde edilmiştir. Ecocert sertifikalıdır. Paraben, PEG, Fitalat, Parfüm ve Suni renklendirici içermez. Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.)
En hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan Absolution La Creme Du Teint (Organik BB Krem) 'in ambalajına bayıldım.  Ambalajda ayrıca bir kapak yok, üstteki kısımı çevirince pompalı bölüm çıkıyor. Genelde makyaj yaparken bb krem ya da fondötenlerimin kapağını açıp sonra kapakları nereye koyduğumu bulamayıp aradığım için tam bana göre diyebilirim. 

Absolution La Creme Du Teint (Organik BB Krem) içeriğinde Tamanu yağı ( Polinezya halkı tarafından meşhur iyileştirici ve reaktif cildi düzenleyici etkileri ile iyi bilinen buu yağ hücresel onarımı aktive ederek yara izleri ve lekeler ile savaşırken aynı zamanda cildi güneşe karşı korur.) , Yeşil çay (yüksek kafein konsantrasyonunun yanısıra serbest radikalleri çok güçlü bir biçimde yok eden EGCG başta olmak üzere pek çok polifenol içermektedir. İçerdiği taninler ile cildi sıkılaştırır ve iritasyonu yatıştırır.), Thermus thermophilus (denizyatağının 2km derinlerinde yaşayan bir deniz canlısıdır. Cildi dışarıdan gelen hasarlar sonucu oluşan yaşlanmaya karşı korur.), Helichrysum hidrosolü (ciltteki kan dolaşımını aktive eder ve damarların genişlemesini azaltır. Sonuç olarak kırmızılığı ve koyu halkaları giderir, cilt dokularının tonunu düzeltir.), Fucocert ve Aloe Vera  (cildi nemlendirir ve rekatif cildi yatıştırır) bulunur.
Absolution La Creme Du Teint (Organik BB Krem) yoğun bir yapıya sahip. Bu yüzden az miktarda ürün alarak makyaja başlanması iyi olur. Gerekirse tekrar edilir ama yoğun yapısı ile fazla ürün alınınca görüntü pek iç açıcı olmuyor. Ben biraz daha ince yapılı ve aydınlık gösteren BB kremleri sevdiğim için çoğunlukla termal su veya cilt bakımında kullanılabilecek yağlarla karıştırıp kullanmayı tercih ettim. Ayrıca yoğun yapısı nedeni ile tüm yüze parça parça sürüp dağıtmak için pek uygun değil. Çok çabuk kuruyor. Bu yüzden de kullanılan bölgeye bir parça alıp dağıtmak gerekiyor. Kolay sürülüyor ama kurumaması için hızlı olmakta fayda var. 
Genelde kullandığım BB veya CC kremler parlak bir bitişe sahip. Absolution La Creme Du Teint (Organik BB Krem) mat bir bitişe sahip. Üzerine çoğunlukla pudra kullanmaya gerek duymuyorum. Ayrıca kalıcılığı da yüksek. Kışın cildim daha nemsiz olduğu için ilerleyen saatlerde cakey görünüm diye tabir edilen şekilde pul pul duruyor. Fakat yazın bu şekilde durmuyordu. Tek sevmediğim yanı da bu oldu.
Absolution La Creme Du Teint (Organik BB Krem) 'i yasamdukkani.com'dan alabilirsiniz. Şu an ki fiyatı 144 TL.

12 yorum:

  1. organik olması harika ve mat bitiyor olması da merak uyandırdı bir miktar pahalı ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz pahalı, indirimler takip edilebilir belki almak istenirse.

      Sil
  2. bu bb çok güzel ben de kullanmıştım ...

    YanıtlaSil
  3. ben hiç kullanmadım bu markayı pahallı gibi biraz ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriği çok iyi. İndirimler takip edilerek alınabilir ama evet fiyatı yüksek bence de.

      Sil
  4. fiyat biraz yüksek ama kaliteli bir ürün diye düşündüm, pompalı şişeleri seviyorum kullanım kolaylığı sağlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef fiyatı yüksek ama güzel bir bb krem.

      Sil
  5. Ne kadar organik bilinmez ama faydalı bir ürüne benziyor. Güle güle kullan
    https://tembelprenses.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstte yazmıştım, %99 oranında organik. Ecocert sertifikalı olduğu için rakam güvenilir. Tamamen organik çok zor da nispeten doğal ve temiz içerik işte :) Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Benim gözm direk yanındaki hello kitty de kaldi 😃

    Güzel bir krem olduğu görselden belli.Paylasim icin sagolun 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Kitty bb kremden rol çaldı :) Teşekkürler. Sevgiler.

      Sil

Hoşgeldiniz! Yorumunuzla bloguma değer kattınız, çok teşekkür ederim🌼🌼🌼