22 Temmuz 2015 Çarşamba

Earthly Body Marrakesh Oil - Besleyici ve Güçlendirici Saç Bakım Yağı-

Earthly Body Marrakesh Argan Yağı'nı tanıyalım önce; 
Vaatleri;
Kenevir ve Argan Yağı Özü içeren özel formülü sayesinde saçı derinlemesine nemlendirerek yumuşatır. İşlem görmüş mat saçlara parlaklık verir. Isı ile şekillendirmeye karşı saç tellerini koruma altına alır. Çevresel etkenlerin saç tellerinde yarattığı hasara karşı saçı korur. Hafif yapısıyla saça hemen nüfuz ederek yağlı görüntü bırakmaz. Zor şekil alan saçları yumuşatarak elektriklenmesini önler. Saçın kuruma süresini %50 azaltır. 
Son dönemlerde saç ve cilt için popüler ürünlerden biri de argan yağlı ürünler. Argan Afrika'da özellikle Fas'ta yetişen bir ağaç türü. Argan Yağı, bu ağacın tohumlarından çıkarılır. Elde etmesi zor bir yağ olduğundan (1 lt yağ için en az 8 ağaçtan tohum toplanması gerekiyormuş) değerli ve pahalı bir yağ.
Düzenli okuyanlar bilirler, saçlarım ile sürekli bir mücadelem var. Dalgalı, kurumaya meyilli saçlarıma bakarsam bağ bakmadığım anda dağ oluyor. Bakım aşamasında bitkisel yağları sıklıkla kullanıyorum. Argan yağı da son 1-2 senedir kullandıklarımdan.
Earthly Body Marrakesh Argan Yağı durulanmayan bir yağ. Pompalı bir şişede, 3-4 damla kuru ve orta uzunluktaki saçlarım için yeterli geliyor. Banyodan çıktıktan sonra saçlarımın suyunu iyice alıp, saçlarım henüz nemliyken 3-4 damla yağı alıp avuç içinde ısıttıktan sonra saç diplerime getirmeden boy ve uçlarına uyguluyorum. Saçlarım anında yumuşacık oluyor ve mis gibi kokuyor. Vanilya gibi çok güzel bir kokusu var. Saçımın elektriklenmesini azaltıyor. Eğer akşam nemli saçıma sürüp yatarsam sabah kıvır kıvır saçlarla uyanıyorum. Gün içerisinde kullanırsam havanın neminden elektriklenme azalıyor ama devam ediyor. Ama saçları daha sağlıklı ve parlak gösterdiği bir gerçek. 
Ayrıca durulanmayan bakım ürünlerini bir sonraki duş esnasında hala saçımda olup şampuanın saçımı kurutmasına izin vermediği için ayrıca seviyorum.
Earthly Body Marrakesh Argan Yağı'nın 3 koku çeşidi varmış;
Original - Toprak ve baharat
Dreamsicle - Mandalina ve üzüm
High Tide - Hindistan cevizi, limon ve mine
Marrakesh ürünlerinin ambalajlarının ilaç şişesi görünümünde olmasının nedeni içeriğindeki güçlü Argan Yağı ile Hint Kenevirinin saçı tedavi etme etkisini anlatmaktadır. Marrakesh ürün ambalajlarının kahverengi olması ise markanın doğallığını ifade eder çünkü Marrakesh ürünleri saça zarar veren sülfat, paraben, propilen glikol, boyar madde, hayvansal kaynaklı bileşenler içermez. Ayrıca hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.
Bu ürünün satış fiyatı 98TL. Marrakesh ürünlerini Natulika.com'dan satın alabilirsiniz.

12 yorum:

  1. Vaad ettikleri gayet tatmin edici, merak ettim bu ürünü. Argan yağı başlı başına saç için faydalı, bu üründe zenginleştirilmiş iyice..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok memnunum, saçlarım argan yağını sevdi :)

      Sil
  2. benim saçıma yağlar çok iyi gelmiyor ağırlık yapıyor kullanamıyorum :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce telli ya da çabuk yağlanıyorsa belki saçın ondandır. Benim saçım kuru, genelde yağlar iyi geliyor. Bu yağda yağlı yağlı olmuyor saçımda belli bile olmuyor aslında.

      Sil
  3. Marrakesh son zamanlarda sıklıkla gördüğüm bir ürün merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Tatilde yıpranan saçlar için mutlaka denemeli.Döner dönmez göz atacağım canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım, tatilde de bol bol kullandım ben.

      Sil
  5. Neden diplere uygulanmıyor bir fikrin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silikon içeriyor, o yüzden sanırım. Ben bir de hindistancevizi yağı da dahil saç diplerime uygulayamıyorum, yağlandırır veya seboreik dermatitimi azdırır diye korkuyorum :(

      Sil
  6. Bu markadan çok deneyimim yok merak ediyordum bunu bir araştırayım bana uygun mu ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denersen yorumlarını çok merak ediyorum canım.

      Sil

Hoşgeldiniz! Yorumunuzla bloguma değer kattınız, çok teşekkür ederim🌼🌼🌼