25 Mart 2013 Pazartesi

Rossmann İsana Med El Kremi

İsana Med El Bakım Kremi / Kuru ve Yıpranmış Ciltler İçin; İçeriğindeki balmumu ve E vitamini kuru ve çatlamış ellere özel bakım sağlar ve yoğun olarak nemlendirir. Hızlı olarak emilir, pH nötrdür. Dermatolojik olarak test edilmiştir, boya içermez. 
Sanırım Rossmann'ın bütün el kremlerini aldım. Çevremde de bir çok kişiye Rossmann el kremlerinden hediye ettim, tanıştırdım. Çünkü uygun fiyatlı ve güzel kremler.İsana Med Kremi de uzun bir süredir kullanıyorum, hatta bitmek üzere. Elleri yumuşacık yapan, etkisi de hemen geçmeyen bir krem. Anneciğimin elleri oldukça kuru, O da çok memnun kaldı bu kremden. Bana göre sevdiğim, güzel bir kokusu var ama koku sevmeyenlerin hoşuna gitmeyebilir. Bir de içinde paraben var maalesef ki.
Rossmann'larda 5TL civarı satılan bu kremi sevdim, tavsiye ederim.

19 Mart 2013 Salı

Gül Limanı Oteli / Debbie Macomber

New York Times Bestseller yazarı Debbie Macomberdan yürekleri ısıtacak yeni bir seri:
Jo Marie Rose, Sedir Koyuna yeni bir başlangıç yapmak ve biraz olsun huzura kavuşmak için gelir. Kocasının ölümünün acısını atlatmaya çalışan genç kadın, burada bir otel satın alır ve otelin adını değiştirip Gül Limanı Oteli koyar. Buranın yeni başlayacağı hayatı için doğru yer olduğunu hissetmektedir. Ancak otel ve ilk gelen konuklar, Jo Marieye beklediğinden çok daha büyük sürprizler yapacaktır.
Debbie Macomberın kitapları dünyada toplam 150 milyon adet sattı! Ülkemizde de büyük ilgi gördü ve çok satanlar listelerinde uzun süre kaldı!
Debbie Macomber'ın tarzı bana Maeve Binchy'i hatırlatıyor. Okuması kolay, sonunda ne olacak diye merak ettiğim (mutlu sonla biteceği garanti ama insan merak ediyor işte) Bir de bu yeni kitapların kapakları ne kadar güzel ya, insanı kitap almaya zorlayan, teşvik edici (Kitap almaya hep bir bahanem var, yeni bahanem de bu, kapağı çok güzeldi ama! )
Gül Limanı Oteli 2. okuduğım Debbie Macomber kitabı. İlk okuduğum Küçük Mucizeler Dükkanı adlı kitabı idi. Jo Marie, eşinin ölümünden sonra yeni bir hayata başlamak üzere Sedir Koyu'na gelir ve burada bir otel işletmeye başlar. Jo Marie'nin ve otelin ilk müşterilerinin Sedir Koyu'ndaki değişen hayatları çok güzel bir kurgu ile anlatılmış. Açıkçası Küçük Mucizeler Dükkanı'ndan daha çok sevdim. Daha önce hiç Debbie Macomber kitabı  okumayan varsa bu kitapla başlamasını tavsiye edebilirim.
Sevgiler ♥♥♥

18 Mart 2013 Pazartesi

Garnier Aktif Saf & Temiz Sivilce Karşıtı ve Kapatıcı Roll-on

Garnier Aktif Saf & Temiz Sivilce Karşıtı ve Kapatıcı Roll-on 15 ml 
2'si 1 arada Sivilce Karşıtı Roll-on'un renkli minerallerce zenginleştirilmiş formülü sivilcelerinizi tek bir hareketle kapatır ve kurutmaya yardımcı olur.-Yüksek konstantrasyonlu renkli mineral pigmentler sayesinde gözenekleri tıkamadan uzun süreli ve görünmez bir kamuflaj sağlar.
-Yenileyici ve onarıcı HerbaRepair ile kombine edilmiş kurutucu aktiflerce zengin formülü sivilceleri kurutmaya yardımcı olur. Pratik ve ferahlık hissi veren metal bilyesi ürünü eşit uygulayarak homojen bir kamuflaj sağlar, cildin nefes almasını engellemez.
Ben de bu roll-on'un açık tonu var. Genelde açık tonunda koyu olduğunu söyleyenler var ama benim cildime tam uyuyor tonu, herhangi bir koyuluk yok. Ucu bilyeli.
Dağıtmadan önceki görünüşü böyle. Kapatılığı çok yüksek değil ve sivilce tedavisi konusunda da çok iyi değil. Yine de azıcıkta olsa sivilceyi söndürüyor.
Dağıttıktan sonraki görünüşü. Bilyeli ucu sayesinde  uygulama kolaylığı sağlayan bu kapatıcıyı sevdim. Gratis'ten bir indirimde 8TLye almıştım. Fiyatına göre gayet başarılı.

7 Mart 2013 Perşembe

The Body Shop Almond Tırnak ve Kütikül Yağı / Kalemi

''Bu saf yağ, tırnaklar ve kütiküller için ideal bir içeriktir. Tırnak kırılmalarının önüne geçerek, tırnakları güçlendirir, ve tırnakların daha beyaz görünmesini sağlar. Tatlı badem yağı, panthenol, Yerel Adil Ticaret ürünleri olan bal, zeytin yağı, organik soya yağı ve brezilya fındığı yağı özleriyle tırnaklarınızın sağlıklı ve ışıl ışıl parlamasını sağlayacaksınız.'' 
Yine neredeyse 1 sene önce aldığım kullanmaya ancak sıra gelen ürünlerden... Çevir-aç sistemli bir kalem. Arkadaki beyaz kısmı çevirdiğinizde uçtaki fırçaya yağ geliyor. Çok az yağ bir elin parmaklarına yettiği için kontrollü kullanmakta fayda var. Yoğun yapılı ve çok hoş kokulu bir yağ. Fırça ile uygulaması oldukça kolay. Tırnak kenarlarıma bolca uygulayıp önce elle yediriyorum sonra kapağın ucundaki süngerle tırnak etlerimi itiyorum. Tırnak kenarlarımda sertleşen etleri müthiş bir şekilde yumuşatıyor.
Kokusu, tırnak etlerimi yumuşatması, pratikliği nedeni ile çok sevdim bu kalemi. Haftada 1 uyguluyorum. (Bazen 10 günde 1) Alalı çok uzun zaman geçtiği için fiyatını hatırlamıyorum,  indirime giriyor mu bilmiyorum çünkü hemen her indirimde mağazalara giderim ve bu kalemi sorarım, indirimde olmadığının cevabını alıyorum. Ya indirime girmiyor ya da kolay kolay indirime girmiyor. Ne kadar süre kullanırım bilmiyorum ama uzun süre giden bir ürünse bitince tekrar almayı da düşünüyorum.
Sevgiler ♥♥♥

3 Mart 2013 Pazar

Essence Mattifying Kompakt Pudra / 04 - Perfect Beige

Bu pudra benim ilk Essence ürünüm. Essence henüz Türkiye'de satışa başlamadan hemen önce yengem Hollanda'dan getirmişti. Ben her zamanki gibi çekmeceme atıp sırası gelsin de kullanayım diye bekledim. Neyse ki geldi sırası, darısı diğer bekleyenlerin başına.
İlk başta renginin koyu olduğunu düşünmüştüm. Fakat kullandıkça yanıldığı anladım. Hatta renk verdiğini de söyleyemem, transparan bir pudra gibi duruyor yüzümde. Pudralarda en büyük şikayetim / sorunum sürdüğüm zaman yüzümde toz toz olmaları, özellikle burun üstü ve gözenek üstlerinde toz bulutu olarak kalıyor bazı pudralar. Fakat bu pudra da bu problemi yaşamadım, cildimle bütünleşiyor, doğal duruyor ve mat bir bitiş veriyor.Çok uzun saatler test edemedim ama dışarda geçirdiğim 4-5 saatte kalıcılığı ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım.
Açıkçası kullanmaya başlarken bu kadar seveceğimi / beğeneceğimi hiç düşünmemiştim. Yakınlarda Kadınlar Günü indirimi var, bir şans verin derim.
Sevgiler ♥♥♥