29 Temmuz 2013 Pazartesi

Estee Lauder Double Wear Fondöten SPF 10 / 02 Pale Almond

15 saat kalıcılık gücü, orta kapatıcılık, üstüste uygulanabilir,10 koruma faktörü. Bu fondöten, uzun süre taze kalan, doğal görünümlü ve hareketliliğe bile dayanıklı bir üründür. İpeksi ve pürüzsüz bir yapısı vardır. Yağı emer.
Akne ve sivilcelerim ile başım dertte. Normalde yüzümdeki kırmızılıkları kapatmasa bile BB Krem, renkli nemlendirici veya kapatıcılığı çok yüksek olmayan fondötenleri kullanmayı seviyorum. Çok kapatıcı ürünleri ise nerede ise sevmiyorum denebilir, onları kullandığımda ben benmişim gibi gelmiyor aynaya baktığımda :) 
Yine de özel durumlar, günler için kapatıcı bir fondöten almak istedim. Oldukça yüksek kapatıcılıkta bir fondöten. (Tanıtımında orta dese de benim ilk kullandığım yüksek kapatıcı fondöten) 
Yoğun ve kalın yapısı bir de tonunun cildime biraz koyu olması nedeni ile çok küçük bir miktar kullanmak tüm yüzüm için yeterli oluyor. Yağı emer diye bir vaadi var yukarıda görmüşsünüzdür, yağlı cildimde uzun süre kalsa da parlamaya sebep olmuyor gerçekten de. SPF 10 olması da bir sürü artısının yanında bir diğer güzel tarafı. 
Kalıcılığı da oldukça yüksek, saatler boyunca akmıyor, bozulmuyor. Uygularken çabuk kuruduğundan biraz hızlıca sürmek, dağıtmak gerekiyor. Mat bir bitişi var, fakat çizgilere dolmadığından doğal bir görünüm veriyor. 
Kapatıcılığı nedeni ile sık sık kullanmasam da benim için en büyük olumsuzluğu şişesinin pompalı olmaması. 
Bir de maalesef ucuz değil. 
120TL civarına satılan bu fondöteni ben Elca'dan (Casper Plaza'dan) 72TL'ye almıştım.

16 yorum:

  1. bu fondoten cillte sivilceler vs olunca daha başarılı duruyor normalken cilt sürünce sıradan duruyor,ben bir dönem çok sevmiştim sonrasında gerek yok diye düşündüm ama güzel bir ürün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bana göreymiş o zaman canım, bu ara sivilcelerim çoştu çünkü :)

      Sil
  2. Öve öve bitirilemeyen bir fondöten Double Wear.
    Biraz araştırdım, yağlıya dönük cildiniz varsa Double Wear Light'ı tercih etmemiz daha iyi olurmuş.

    Şişenin pompasız olması çok kullanışsız bence de, kullanırken akmasın, fazla gelmesin diye resmen işkence çekiyoruz :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, şimdilik bunu aldık, bitirebilirsem ödül olarak onu da denerim :) Pompasız olması gerçekten çok kötü :(

      Sil
  3. bende aynısını kullanıyorum hastasıyım :)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel :) Genelde seveni çok, hiç olumsuz yorum okumadım da diyebilirim.

      Sil
  4. Ah ah ne olacak bu sivilce sorunu, bitse gitsede böyle şeyler kullanmak zorunda kalmasak ne kadar güzel olur değil mi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum bitmediği gitmediği gibi daha da artıyor sinir oluyorum :( Ne güzel olurdu ah ah :(

      Sil
  5. guzel bir urunmus canım denemeli:) fiyatını da iyi almıssın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal fiyatı ile bir şey almayı sevmiyorum artık, indirimli ürünler <3 ben :)

      Sil
  6. Öğrenmenin yası yokmuş derler anadolu yakasında oturmama rağmen bizim taraftada Elca olabileceği hiç aklıma gelmemişti Evveli gün tuttum taa karşıya sun Plaza'ya gittim :)) bu yazıyı okumuş öğrenmiş oldum tamda ikeanin arkasındakiye, sevdacim cok teşekkürler,

    hiç bourjois fondoten kullandinmi? Ben yazin bu sıcağında bile healtymix serisini gönül ayila bayıla suruyorum acayip guzel bir fondoten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım normal zamanlarda karşıya geçiyoruz, Sun Plaza'ya. Casper Plaza'da 1 günlük 1 markaya özel indirim oluyor. 1-2 gün önceden mail geliyor şu tarihte şu markanın indirimi var diye. En son mail de yılbaşı civarında gelmişti, sık sık olmuyor o indirimde yani. Ya ben de İkea'ya çok yakın bir noktadayım, keşke Elca Casper Plazayada mağaza açsa da karşıya geçmekten kurtulsak.
      Bourjois fondöten hiç kullanmadım ama denemek istediklerimden. Sen hangisini kullanıyorsun?

      Sil
  7. Aaaa ben yanlış anladım, yanıt yazdığın o kadar iyi olduki yarın arkadaslarida alıp ikeaya göturecektim supriz olarak(EL hastası var) elcayi onlarada öğretecektim valla rezil olurdum canim, bize yine sun plaza yolları yani :))

    Yilbasindaki gibi bir mail gelirse ve paylaşırsan(gmailimede atabilirsin) inan cok sevinirim ikea banada cok yakın uça uça gelirim... 

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef böyle dönemler haricinde bize hep Sun Plaza yolları :( Tabii ki uzun zamandır gelmiyor ama gelirse paylaşırım mutlaka.

      Sil
  8. Burjuva kısmını unuttum :)) bende healtymix no54 fondoten var kısın açılan tenime cok Koyu gelmişti şimdi biraz yaninca cuk oturdu, kıvamı kokusu filan harika bisey, cildime cok iyi geldi, hatta söyle tuhaf bir kombinasyon yapmisim nasıl yaptıysam artık :))

    Healtymix gözaltı concealir 53 numara
    Healtymix fondoten 54 numara
    Healtymix pudra 55 numara

    56 Nolu nesi var bilmiyorumda sıra onda galiba :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bourjois'i kampanyadan yakalayamazsam ben yurt dışından alırım sanırım. Bakalım 56 numaralı neyi varmış :)

      Sil

Hoşgeldiniz! Yorumunuzla bloguma değer kattınız, çok teşekkür ederim🌼🌼🌼