23 Aralık 2012 Pazar

Kahperengi / Hande Altaylı

Arka Kapak
Romanları yayımlandığında en çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Hande Altaylı'dan yaşamın içinden, samimi ve sarsıcı yeni bir roman.
O sabah yatakta gözlerini açtığında ise kendini iyi hissetmiyordu. Bir gece önce Fırat'ı görmek dengesini altüst etmişti. Geçmişin asla sandığımız kadar uzakta kalmadığı gerçeğiyle yüzleşmek, yeteri kadar uzağa gidemediği kaygısını doğuruyordu. Yoksa yıllar geçtikçe güçleneceğine, zayıflıyor muydu insan? Olgunlaşacağına koflaşıyor, dayanıklılığını yitiriyor muydu? Öğreneceğine unutuyor, bildiklerinden şüpheye mi düşüyordu? Geride bıraktığı onca şeyden ve onca yıldan sonra böyle yaprak gibi titremek, kendini başa dönmüş gibi hissetmesine yol açıyordu. Yürümüş, yürümüş ama hiçbir yere gidememişti. Belki de dünyanın yuvarlak olması, daima başladığın yere, yani kendine döneceğin anlamına geliyordu.
Küçük bir Anadolu kasabasından İstanbul'un ışıklı gecelerine uzanan bir yolculuğun hikâyesi. Sevginin değil, mecburiyetin birlikte tuttuğu bir ailede büyüyen Narin ilk kez âşık olduğunda yolların nihayet daha büyük yollara bağlandığını, o büyük yolların da başka şehirlere, ülkelere kavuştuğunu anlar. Ve biri gittiğinde arkasında bir yol bıraktığını. Ama o yolların nefrete, ihanete de açıldığını anlaması için aradan yılların geçmesi, dostlukların sınanması, kaybedilenlerin bulunması gerekecektir. 
Aşka Şeytan Karışır ve Maraz adlı romanları yayımlandığı yıllarda en çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Hande Altaylı'dan yaşamın içinden, samimi ve sarsıcı yeni bir roman.
Hande Altaylı'nın diğer 2 kitabını okumuşken ve çok beğenmişken Kahperengi'yi okumamak olmazdı. Bugünden geçmişe dönerken soru işaretleri, merak, sonra ne olacak duygusu sarıyor ama ince bir kitap ve ben sevdiğim kitaplar çabuk bitsin istemediğimden yavaş yavaş okuyacağım dedim. Ama olmadı... Olayların nasıl gelişeceğini o kadar merak ettim ki, dayanamadım gece 3'e kadar oturdum. Tadı damağımda kaldı ve bitti.
Narin'in bu kadar da olmaz denilen hayatı (ama neler neler oluyor bu hayatta işte), Fırat'la yeniden kesişen hayatı, bu hayatta iyi şeylerde oluyor dedirten arkadaşı Deniz'le okumaya doyamadığım, bitirdiğimde büyük bir boşluk hissedip şimdi ne okuyacağım dedirten bir roman.
Fazla detay vermek istemiyorum ama Narin'in yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen arkadaşı Deniz sayesinde yaşama tutunması ve belki hayal edeceğinden bile çok iyi noktalara gelmesine mutlu olsam da bir bar hikayesi var, yumrukların falan havada uçuştuğu, söylenmemiş gerçeklerin açığa çıktığı v.s. Narin'le birlikte canım yandı sanki orada. Ama sonrası tam bir bombaydı, sürprizdi ve ben sürprizli sonları severim :)
O zaman yeni yıl dileğim; 
Narin'in ki gibi ne kadar olumsuz şeyler yaşarsak yaşayalım 90 derece değiştirebileceğimiz, şansımızın döneceği, sonunda herşeyin yoluna gireceği bir hayatımız olsun. Narin'in -azıcık dengesiz de olsa- Fırat ile yeniden karşılaşıp aşkı bulması gibi gibi, biz de hayatımızın aşkını bulalım. (Bekarlara ve sevgilisi olmayanlara tabi bu dilek :]) Ve herkesin hayatında bir Deniz olsun, mutlaka olsun. Düştüğümüzde kaldırsın, gülünç durumda düştüysek toparlasın.... 
Mutlu Yıllar

27 yorum:

  1. Aşka Şeytan Karışır kitabını okumuştum.Bu da okumak istediğim diğer bir kitabı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşka Şeytan Karışır'da çok güzeldi canım. Bu da öyle :)

      Sil
  2. Yanılmıyorsam Maraz adlı kitabını okmuştum, şimdi tam olarak hatırlayamıyorum canım ya. Yeni yıl dileklerine Amin diyorum Özellikle insanın, sıkı bir dostu olması dileğine.

    YanıtlaSil
  3. Aşka Şeytan Karışırı okumuştum ben de. Kahperengi de aklımda, bir gün bir yerde karşıma çıkar umarım :)
    Yeni yıla dair dileklerine ben de katılıyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşka Şeytan Karışır'da çok güzeldi :) İnşallah çıkar karşına. Sevgiler :)

      Sil
  4. Blogun yeni yıl konsepti pek havalı olmuş, hadi bakalım şimdiden mutlu yıllar sana da canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, bir heves değiştirdim bakalım :) 2013ten umutluyum da :)

      Sil
  5. ben de 2 günde bitirivermiştim kitabı harika bir kitaptı yani sonunda öyle bir sürpriz yaşattılar ki bize... bu arada dizisi çekiliyormuş Özgü Namal Narin'i oynayacakmış. Sanırım ocakta başlayacakmış :) bilgin olsun bebek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım, sonu çok sürprizliydi :) Ya okudum da emin olamadım çekilsin çekilsin izlerim, çok sevdim çünkü :)

      Sil
    2. merhaba.. kitabın sonu nasıl bitiyor ltf. yazar mısınız?Ben diziyi seyrediyorum.. Ama sonunu çok merak ediyorum.. Tşk.ler
      A.Nurdan K.

      Sil
  6. bu kıtabı su anda cok merak ettım kesınlıkle okucam.ve o Deniz'den su sıralarda bana o kadar lazımki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle oku, çok güzel. Ah o Deniz'den hepimize lazım :(

      Sil
  7. eski zamanlarda okudum,okumak istediğim ,bulamadığım kitaplar bir yabancı sitede kaydettim,türkiyede böyle bir site var mıdır ?Yeni yıl için de benden en iyi dileklerimi gönderiyorum sana .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim blogumda yan tarafta şuan okuyorum bölümü var oraya tıklarsan vikitap diye bir siteye yönlendirecek. Oraya kaydedebiliyorsun. Yeni yıl dileklerin için teşekkürler. Bütün dileklerin kabul olur inşallah :)

      Sil
  8. Beğenmiştim kitabı yeni teman çok şeker canım mal sahibine bu kadar mı benzer :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuğu'm teşekkürler, yani benim gibi canlı ve enerjik mi? :)

      Sil
  9. Kendisi ile daha tanışamadım,bakalım ne zaman kısmet olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kitap canım, inşallah yakında tanışırsın :)

      Sil
  10. Hande Altaylı'nın kitaplarını çok severek okumuştum.Elimde oyalanmadan iki gün içersinde bitirivermiştim özellikle aaşka şeytan karışır.Kahperengi'nide okumak isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah okursun yakın zamanda canım, çünkü gerçekten en az onlar kadar güzel :)

      Sil
  11. Bu ara ben çok az okuyorum. Bu nedenlede kendime kızıyorum.. Sayende okumuş kadar oldum tatlım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım az okuduğumda ben de çok kızıyorum kendime :(

      Sil
  12. Bu kitaba bayılmıştım ben. Hande Altaylı'nın okuduğum ilk kitabıydı. Yorumlara da bakınca meraklandım. Diğer kitaplarını da alıp okuyacağım =) Kitabı bitirdiğimde ben de aynısını düşündüm. Deniz gibi bir dost herkese lazım =) Ama bir de şöyle bir şey var tabi; kaçımız bir Deniz olabiliyoruzki? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben sırası ile bütün kitaplarını okudum. Gerçekten güzeller. Ve çok haklısın kaçımız Deniz gibi olabiliyoruz? Önce Deniz olmak lazım :)

      Sil

Hoşgeldiniz! Yorumunuzla bloguma değer kattınız, çok teşekkür ederim🌼🌼🌼