6 Aralık 2020 Pazar

#sevdailegeziyorum Eskişehir Turu

 Bu sene koronavirüs nedeni ile tüm şehir dışı planlarını iptal ettik, İzmir içinde bir yerlere gitsek de şehir dışına çıkmayı göze alamadık. Neyse ki elimde 2019 sonundan tur fotoğrafları var. Eskişehir turu da bunlardan biri.

Eskişehir Tren Garı
Ailemizin Marmaris'te yaşayan üyeleri ile Eskişehir'de buluşacağımız için Annemle İstanbul'dan hızlı trene bindik. Tabi o zaman henüz İzmir'e taşınmamışız :) İlk hızlı tren deneyimim. Daha önce defalarca Eskişehir'e trenle geldim. Hızlı tren de güzel ama hiçbir şey eski trenlerinin restoran kısmında oturup seyahat etmenin keyfini vermiyor.

Eskişehir Tren Garı
Eskişehir garı
Kalacağımız yer gara yürüme mesafesinde.

Haller Gençlik Merkezi
Eşyalarımızı yerleştirip ailemizin diğer üyelerini beklerken hızlıca küçük bir gezi yapmak istiyoruz. Kaldığımız yerden Porsuk'a doğru gideceğiz. İlk durağımız Haller Gençlik Merkezi. Eskişehir’de bulunan tarihi Yaş Sebze ve Meyve Halinin restore edilmesi ile oluşturulmuştur. Burada, hediyelik eşya dükkânları, büfeler, kafeler ve barlar bulunuyor.

Porsuk Çayı ve Adalar
Porsuk Çayı ve Adalar
Buraya neden Adalar dediklerini bilmiyorum ve komik geliyor ama sürekli duyunca da alışıyorsunuz. Burası Eskişehir'in en kalabalık ve turistik bölgesi. Porsuk çayı, gondollar, çayın üzerindeki köprüler ve etrafındaki kafeler ile çok renkli ve cıvıl cıvıl. Adeta bir Avrupa şehrinde gibi. Eskişehir İç Anadolu'nun ortasında bir vaha gibi. 

Porsuk Çayı ve Adalar

Porsuk Çayı ve Adalar
Eskişehir'e araç ile gelseniz bile Porsuk Çayı ve Adalar kısmını mutlaka yürüyerek gezmeniz gerekiyor. Zaten hep ne diyoruz, bir şehir en güzel yürüyerek keşfedilir. Yürünecek en son noktaya kadar yürüyelim arkadaşlar. 

Porsuk Çayı ve Adalar
Gondol keyfi :)

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi
Şehir merkezinden Odunpazarı tarafına geçiyoruz ve ilk durağımız Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi oluyor. Türkiye'nin ilk balmumu müzesidir ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan tarihi kişiler ile yerli ve yabancı ünlü 200 kişinin heykeli yer almaktadır. (kaynak:balmumuheykeller.com)

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi
Müzede, Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykelleri, Atatürk’ün ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykelleri, değişik dekorlar önünde sergilenmektedir. (kaynak:balmumuheykeller.com)


Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi
Müzede aynı zamanda Eskişehir’in ve Türkiye’nin tarihinden kesitlere de yer verilmiştir. (kaynak:balmumuheykeller.com)


Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Odunpazarı Evleri
Müzeyi gezdikten sonra hemen müzenin arkasında bulunan Odunpazarı Evleri'ni geziyoruz. Odunpazarı yine Eskişehir Porsuk ve Adalar gibi Eskişehir'in en popüler ve turistik bölgelerinden. Nostaljik, renkli, tarihi çok güzel bir semt Odunpazarı. Eskişehir'e ilk yerleşen insanlar yaşamak için burayı seçmişler. 

Odunpazarı Evleri
Aralık ayının son günlerinde gittiğimiz için yeni yıl süslemeleri vardı. 
Bu yazıyı ikiye bölmek istedim. Devamı bir sonraki yazıda.
Koronavirüs'ün bittiği ve eski özgür günlerimize kavuştuğumuz günlerin bir an önce gelmesi dileği ile.
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
Harika fotoğraflar paylaştığım instagram hesaplarım;
ve yeni twitter hesabım
Takip ederseniz sevinirim.

4 yorum:

Hoşgeldiniz! Yorumunuzla bloguma değer kattınız, çok teşekkür ederim🌼🌼🌼