16 Ocak 2018 Salı

Izgara Kabaklı Salata

Bir paylaşımda görüp tarifi v.s. olmadan sevdiğim malzemelerden yaptığım ve çok sevdiğim, tadan herkesin de bayıldığı sağlıklı bir tarifim var. Salata diye geçiyor ama hafif beslenenler için yanında bir çorba ile bile oldukça doyurucu. Malzemeler için bir ölçü veremiyorum, çünkü hiç ölçüye bağlı kalarak yapmadım. Siz de damak tadınıza göre malzeme ekleyip çıkararak doğru tarifi bulabilirsiniz.

3-4 tane kabağı dilimleyip fırının ızgara bölümünde ya da tepside kızartıyoruz. Ben ızgarayı da denedim ama yağlı kağıt serdiğim tepside yapmak en pratik yol bana göre. Kabaklar pişerken 1-2 dal kıvırcık ya da marul, nane, dereotu, maydonoz, seviyorsanız roka / tereyi ince ince dilimliyoruz.

Domates ve kuru soğanı dilimleyip yeşillikle karıştırıyoruz. Bu aşamada zeytinyağı ve limon suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sonra üzerine kabağı alıp beyaz peynir ve ceviz ekliyoruz. Salatamız afiyetle yenmeye hazır :)

Ben salatalara genelde dilimlenmiş siyah zeytin de eklemeyi seviyorum. Siyah zeytin seviyorsanız bir deneyin derim.
Afiyet olsun :)

19 yorum:

  1. Ohh miss :)
    Biz de çok yaparız bunu, kabak fırında çok güzel oluyor.
    Ama ben salata şeklindense yoğurtla yemeyi daha çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurtlu da güzel oluyor ama salatası da süper Zeynocan'ım ♥

      Sil
  2. çok güzel görünüyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Sevdam ellerine sağlık tam bir salata tutkunu oldum bu tarifini mutlaka deneyeceğim :)

    Sayfanda olmak iyi geldi bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı inanamıyorum seni gördüğüme o kadar sevindim ki. Yorumunu ilk mailde gördüm bu bizim Aslı deyip heyecanlandım, açtım profiline baktım. Özledim arkadaşım seni ♥

      Sil
  4. Fırında hiç yapmamıştım canım. Kuru olmuyor mu peki kabaklar?
    Kaç derecede ne kadar zamanda pişiriyorsun.Bende denemek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevap veriyorum kusura bakma. Ben bir keresinde ince kesmiştim o zaman kuru oldu yapıştı. Biraz kalın olunca yağlı kağıt seriyorum yapışmıyor. Biz de mini fırın var 220 derecede pişiriyorum. Süresi göz kararı üzerini altını arada kontrol ederek pişiriyorum. Umarım dener ve seversin sen de. <3

      Sil
  5. fırında kabak güzel oluyor eline sağlık :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de bayılırım ♥

      Sil
  6. çok severim bu tarz salataları, kabaklı hiç denememiştim, nefis görünüyor, ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, ben de ilk olur mu ki dedim ama şimdi sürekli yapıyoruz.

      Sil
  7. Hımm çok güzel görünüyor 💕 ellerinize saglık 😍

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar lezzetli görünüyor, ellerine sağlık Sevdacım :)

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor fırında kabak çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ben de çok severim :)

      Sil
  10. Çok güzel görünüyor peynirsiz hali ile denemek istiyorum,
    Acaba ızgara kısmına direk yağlı kağıt serip denesek nasıl olur? diye düşündüm.
    Eline sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim.
(Yorumlarınıza lütfen link eklemeyin, yorumlarınıza link eklediğinizde yayınlanmayacaktır. GFC hesaplarınıza bloglarınızı eklerseniz isminize tıkladığımızda bloglarınıza ulaşabiliyoruz.)