22 Temmuz 2014 Salı

Nature's Blessings Organik Hindistancevizi Yağı

Organik olarak yetiştirilen Hindistan cevizlerinden soğuk preslenerek elde edilen sertifikalı Hindistan Cevizi Yağıdır. Bu ürün Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmeliğe uygun olarak üretilmiş ve TR-OT-010 yetki numaralı CERES GmbH tarafından kontrol edilerek sertifikalandırılmıştır. İçerik: %100 Organik Hindistan Cevizi Yağı.
Kullanım Şekli: 24,5 derecenin altında katılaşır. Sıvı halde iken salatalarda, katı halde iken tereyağı yerine kullanılabilir.
Buzdolabına koymaya gerek yoktur.
Bu fotoğraf kış aylarında çekilmişti, bu yüzden daha katı beyaz bir görünümde hindistan cevizi yağı. Üstte ki fotoğraf daha yeni ve sıvılaşmaya, şeffaflaşmaya başladı yağ. 
Kullanım alanları çok geniş olsa da ben sadece saçım için kullandım. Aslında ilk alırken şifalı bitkiler konusuna fazlaca ilgili bir yakınımızın vasıtası ile yemeklere katmak için aldık ama yemeklere hiç katmadık. Cesaret edemedik :) Bir süre bekleyip kapağı bile açılmayınca ben saçıma kullanmaya karar verdim. 
Saçım benim püsküllü belam zaten :) Kışın toplamaktan, tepemde balerin topuzu yapmaktan saçlarım çok yıpranıyor, yoluk yoluk oluyor ve dalgasının kendine gelmesi uzun sürüyor. Ben de özellikle kıştan bahara girerken saçım için ekstra bir bakım uyguluyorum. 
Yağ katı formunda olduğunda bile elinize aldığınızda vücut ısısı ile erimeye başlıyor. Bir miktar alıp elimde hafif eritip (çok katı ise) saçlarıma uçlardan başlayarak sürüyorum. (Haftada 1 kere, bazen 2 haftada 1 kere) Diplerine sürenler var ama ben açıkçası henüz buna cesaret edemiyorum. Bunun nedeni de saç diplerimin saç uçlarıma göre daha yağlı olması bir de saç diplerimde olan hassasiyet. Saça uygun başka yağlarla karıştıranlar var, bunu da hiç denemedim. Bu iki yöntemi de bitmeden denemek istiyorum, denersem buraya ekleyeceğim mutlaka.
En az 1 saat bazen 4-5 saat bekletip saçımı duruyorum. Saçım süper parladı, yumuşadı diyemem. Ama dalgalarım kısa sürede kendine geldi, saç uçlarım daha yumuşak ve eskisi gibi dolaşmıyor.
Bu fotoğrafta banyodan çıktıktan sonra bir şekillendirici sürmeden kendi halinde kuruyan saçlarımı görüyorsunuz. Bir şekillendirici yardımı ile daha muntazam buklelere dönüşüyor dalgalar.
Saçımı toparlamasından ben memnun kaldım. Daha düzenli kullansam ya da diplere uygulasam belki sonuç değişirdi. Ama ben bu halinden de memnunum.
Ben Kadıköy'den butik aktar tarzı bir aktardan almıştım. Her yerde maalesef satılmıyor. İnternetten veya spesifik ürünler satan aktarlardan satın alabilirsiniz. Nature's Blessings Organik Hindistancevizi Yağı 40 TL civarına satılıyor.