17 Şubat 2014 Pazartesi

Dalan Antik Zeytinyağlı Defne Sabunu

Dalan Antik Zeytinyağlı Defne Sabun Defne Yağı ve Zeytinyağından yapılmış %100 Bitkisel Banyo Sabunudur. E Vitamini ve Antioksidan kaynağıdır. Vücut üzerinde dinlendirici etkisi bulunmaktadır. Cildi nemlendirir, canlandırır ve yumuşatır. Gözenekleri açarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Saçınız ve tüm vücudunuz için güvenle kullanabilirsiniz. Saçı besler, güçlendirir, yumuşaklık ve parlaklık verir. Saç dökülmesinde ve kepek sorununun giderilmesinde etkilidir. Renk ve koku tamamen doğaldır, hiçbir katkı maddesi içermez.
%100 Bitkisel - %100 El Yapımıdır
Daha önce de bahsetmiştim, kullandığım bir duş jeli nedeni ile alerji olup sürekli kaşınınca duş jeli kullanmayı bırakıp doğal sabunlar kullanmaya başlamıştım. Sabuna geçtiğim dönemde evdekilerin de sabunları deneyip vücutlarının daha az yağlandığını farketmeleri üzerine biz ciddi bir sabun sarfiyatı yapar olduk evde. Çok kısa sürelerde paket paket kutu kutu sabun bitiriyoruz.
Dalan Defne Sabunu tekli de satılıyor ama ben daha önce de bu şekilde 3lü kutuda kullandığım için yine kutulu almayı tercih ettim. Güzel bir kokusu yok. Bildiğiniz bitki kokuyor ama sert bir koku değil. Vücut için temizlemesi harika. Hani nasıl derler, kirlerinizi kabartıyor bu sabun :)  Çok köpürmüyor ama güzel temizleniyor, çabuk arınıyor. 
Vücudumu kurutmadı. Sırt bölgem 2 banyo arasında çok çabuk yağlanıyordu. Bu sabunda yağlanma azaldı.
Saç için kullanılabiliyor, özellikle kepek, yara, kabuklanma gibi problemlerde kullananlar çok memnun ama kabaran, sert ve kuru saçlarım yüzünden kullanmayı hiç düşünmedim. Sabunun görünümü de çok şık, butik sabunlar kadar şık. Fiyatı da uygun, marketlerde tanesi 2 TL civarına görüyorum, 3lü paket 6 TL civarı. Sanırım 6lı ve 12li paketleri de varmış. 
Bu 2. kullandığım 3lü paket. bittiğinde tekrar almayı düşünüyorum.

5 Şubat 2014 Çarşamba

Watsons Chilli Firming Body Lotion

Hiç diyet ve spor yapmayan, son bir kaç yılda bir sürü kilo almış (tiroidime sağlık) biri olarak bu tarz kremleri çok seviyorum. Hiç düzenli kullanamadım, her gün kullanmıyorum, her duştan sonra kullanmaya çalışıyorum ama bir gün kullansam bir gün unutuyorum. Ama yine de ısrarla alıyorum, elimin altında hep 1 tane oluyor.
Bu ürünle ilgili Watsons neler demiş bakalım;
Kırmızı biber ekstresinin termal ısıtıcı etkisi ile masajla birlikte uygulandığında kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur. Antioksidan greyfurt ve sarmaşık ekstresi, yatıştırıcı Medow Sweet ekstresi, besleyici Camellia&Bladderwrack ekstresi içerir. 
Tüplü olmasına rağmen losyon formunda, bü yüzden krem sanıp tüpü sıktığınızda fazlaca ürün gelebiliyor elinize. Kolayca sürülüyor ve vücut çok çabuk emiyor. Sürdükten sonra nemlendirici sürmüş gibi yumuşacık oluyor cildim. Etkisini sürdükten bir kaç dakika sonra hissetmeye başlıyorsunuz. Vücudunuz ısınıyor, karıncalanıyor. Sürdükten sonra yağlı bir his bırakmıyor. Maalesef paraben içeriyor. Isınma etkisi yüzünden kış aylarında kullanımı daha uygun gibi.
Şimdiye kadar ucuzundan pahalısına bir sürü inceltici - sıkılaştıcı krem kullandım. Açıkçası hiç birinden gözle görülür bir sonuç almadım. Belki de benim düzensiz kullanmamdandır, bilmiyorum. Israrla kullanmam önlem olsun diye. Tiroid nedeni ile çok kilo aldım ama mesela özellikle krem uyguladığım üst bacak bölgesinde derim çok sıkıdır, yine dengesiz aldığım kilolara bakarsak selülitim de fazla değildir. Bunların nedeni yıllardır düzensiz de olsa kullandığım bu kremlerden diye düşünüyorum. 
Fiyatından çok emin değilim ama sanırım 15TL civarı.
*Basın ürünüdür, objektif yorumlarımı içerir. Watsons'a teşekkür ederim.

2 Şubat 2014 Pazar

Sebamed Fresh Deodorant

Sebamed Fresh Deodorant özellikle ''Aluminyum Free'' özelliği ile dikkatimi çekti. Bakalım vaatleri nelermiş;
Sebamed deodorantlar, ter oluşumuna etki etmez. pH 5.5 değeri ile cildin doğal koruyucu asit örtüsünü korur, bakteri ve mantar üremesini ve dolaysıyla kötü kokunun oluşmasını engeller. Böylece kişi sağlıklı bir şekilde terler, fakat kötü kokunun oluşumu önlenir.
Sebamed Fresh Deodorant'ın biraz yoğun ve baskın bir kokusu var. Genelde çok terlemiyorum, benim için çok sorun değil ama çok / aşırı terleyenler için koku sorun teşkil edebilir. Heyecan, aşırı / hızlı hareket, stres gibi nedenlerle terleme oranım arttığında kokusundan ben hoşlanmıyorum çünkü. Terlemeyi önlemiyor, vaadi kötü koku oluşumunu önlemek. Bu konuda sıkıntı yaratmadı. Paraben ve alüminyum içermiyor. Giysilerde leke yapmıyor.
Fiyatını performansına göre yüksek buluyorum. Bittiği zaman bunu alır mıyım bir daha bilmiyorum, belki bir kampanyada, indirimde v.s. yakalarsam. Ama yine bu ürünle birlikte keşfedip hakkında olumlu yorumlar okuduğum Sebamed Balsam Roll-on var alınacaklar / denenecekler listemde.
Sebamed Fresh Deodorant'ın fiyatı değişken ama genellikle 20-24 TL arası fiyatlara satılıyor. Şu anda Glorika'da indirimli 17,75TLye satın alınabilir.
**Basın ürünüdür, objektif yorumlarımı içerir. Glorika.com'a teşekkür ederim.