30 Eylül 2013 Pazartesi

Durance Marsilya Sabunu - Süt / Durance Savon de Marseille - Milk

Durance Fransa'nın Provence bölgesinden doğallık oranı %100e yaklaşan kişisel bakım, sağlıklı yaşam ve ev kozmetiği ürünleri ürünleri sunan özel bir marka. Özel bir marka çünkü ürünlerinin en az %95 oranında doğal içerikle yapılıyor olmasını amaç edinmiş.Durance'ın üretimde kullandığı parfümler Güney Fransa'da Grasse bölgesinde uzmanların yönetiminde geleneksel metodlar kullanılarak son derece özenli bir biçimde damıtılıyor. Tüm Durance ürünleri hassas ciltlerde bile güvenle kullanılabiliyor. 
Bütün Durance ürünleri en az %95 doğal içerikli
Doğaya saygılı üretim
Paraben, phenoxyethanol, sodyum laureth sulfate ve propylene glycol içermiyor
Hayvanlar üzerinde test edilmiyor
Daha önce şurada bu sabunun alınış öyküsünü anlatmıştım. Öncelikle Durance mağaza konsepti harika. Kendinizi bir anda Nişantaşı'ndan (ben Nişantaşı mağazasını gördüm de :D) Güney Fransa'ya geçmiş gibi hissediyorsunuz. 
Sabunu kullanmaya başladım ve artık üzerindeki yazıları silinmiş vaziyetteyken benim bu sabunu anlatmam lazımdı, bu halde fotoğrafta çekemem derken imdadıma ilk aldığım gün çektiğim fotoğraflar yetişti. 
Esansiyel yağlar ve meyve özlerinden yapılmış yüksek kalite sabunlar.
Şerit etiketi ve sıcak renkleriyle hem kendiniz için hem de hediye olarak çok keyifli bir ürün. 
10 farklı parfüm seçeneğiyle sunuluyor.
Badem yağı ile zenginleştirilmiş extra yumuşak sabun.
İçeriği:
En az %95 oranında doğal bir üründür.
Saf bitkisel yağlar içerir. Ekstra yumuşaktır.
Paraben içermez.Phenoxyethanol içermez.
Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Sunumu: 100gr.
Geçen seneye kadar toz alerjisi dışında alerji nedir bilmeyen bünyem bu sene nerede ise sudan bile alerji oldu. En son kullandığım bir duş jelinden sonra sürekli kaşınmaya başlayınca artık duş jeli kullanmayı kestim ve doğal ve organik sabunlar kullanmaya başladım. Gerçekten de çeşitli markalardan kullandığım bu sabunlar tamamen geçirmese de alerjime daha iyi geldi ve duş jelinden sonra oluşan tabiri caizse hatır hutur kaşınmayı yok ettiler. 
Bu sabun da misler gibi kokuyor. Yumuşak, cildimi kurutmayan bir yapısı var. Kokusu ve yapısı nedeni ile de rahatlatan bir etkiye sahip olan rafine bir sabun. Ambalajı ve sabunun kabartmaları nedeni ile nostaljik bir havası da var. 
Eğer sabun seviyorsanız Durance sabunlarını mutlaka deneyin derim. Satış fiyatı 12 TLdir.

16 Eylül 2013 Pazartesi

Yves Rocher Sebum Fazlasını Emen Gözenek Sıkılaştıran Maske

Cildinizi sebum fazlasından arındırın, matlaştırın.
İçeriğindeki sıkılaştırıcı Yeşil Çay ve ferahlatıcı Nane ile 15 dakika içerisinde gözeneklerinizi sıkılaştırır, cildinize matlık kazandırır. Cildin yağ fazlasını emen Kaside Kökü içeren formülü derinlemesine arındırır, nefes alan cildiniz yenilenir. 
Haftada 1 ya da 2 kez temiz cilde uygulayınız. Cildinize bir tabaka şeklinde yaydıktan sonra 15 dakika kurumasını bekleyiniz ve tek hareketle soyunuz.
Maske kullanmayı ve yeni maskeler denemeyi çok seviyorum. Fakat bu maskeyi alırken soyulabilir bir maske olduğuna hiç dikkat etmemişim. Ve ben soyulan maskeleri pek sevmiyorum. 
Yine de bu maske daha önce kullandığım soyulan maskeler gibi değil. Sürdükten sonra 15 dakika bekliyorum ve maskeyi soyuyorum. Daha önce kullanıpta sevmediğim soyulabilen maskeler gibi cildimi tahriş etmiyor, sivilcelerimi  yolmuyor ve tüylerimi koparmıyor.
Naneli, güzel bir kokusu var ve cilde ferahlık veriyor. Şeffaf bir jel dokusunda maske, çok ince olarak yaydığınızda çıkarmak biraz zorlaşıyor. 2. veya 3. kullanışımda dozajını ayarlayabildim. 
Kullandıktan sonra matlık etkisini farketsem de gözenek küçültme konusunda bir faydasını göremedim. 
Bu maskenin satış fiyatı 29,90TLdir, şu anda %20 indirimle 23,90TLye satılıyor. Soyulan maskeleri seviyorsanız zaman zaman yapılan indirim ve kampanyalarla uygun fiyata almanız mümkün.

12 Eylül 2013 Perşembe

Vichy Idealia BB Krem / SPF 25 - Açık Ton

Idealia BB Krem ile ilgili Vichy'nin vaatleri nelermiş bakalım; 
Vichy İdelia BB Krem ile 1 Bakım - 6 Etki
Cilt anında nemlenir ve ışıldar. Renkli dokusu ve Kambucha ile geliştirilmiş formülü, kırışıklık ve leke görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Soluk cilt görünümüne karşı geliştirilmiş mineral pigmentli özel teknolojisi ile cilt yüzeyinde anında etki gösterir. 
Hassas Ciltler İçin Uygundur - Paraben İçermez - Hipoalerjeniktir
Idealia BB Krem, cilt tipi ve yaşı ne olursa olsun, tüm kadınlar için geliştirilmiştir. Solgun cilt görünümüne anında ışıltı kazandırır. UVA ve UVB filtreleri ile cildin güneş ışınlarının etkisi ile solgun ve yaşlanmış görünmesini önlemeye yardımcı olur.
Vichy'nin vaatleri bunlar.
Benim yorumlarıma gelirsek, İdealia BB Krem tam bana göre bir ürün. Problemli, akneli ve akne izleri ve kırmızılıklarla dolu bir cildim olmasına rağmen hiç bir zaman tamamen kapatan ama yüzümde bir maske gibi duran ürünleri sevmedim. İnce yapılı, ışıltılı, cildimdeki renk tonunu eşitlerken tamamen doğal duran, ben burdayım diye bağırmayan ürünler tercihim. 
O kadar hafif ki, uygulamadan kısa bir süre sonra cildimle anında uyum sağlayıp çok doğal duruyor.  Aydınlatıcı sürmüş gibi ince bir ışıltı veriyor, asla yağdan parlama gibi değil, çok hoş duruyor. Kısa süreli olarak üzerinde pudra sürmeden de kullandım, orta derecede bir kalıcılığı var ve 3-4 saate kadar parlama yapmıyor. Daha sonrasında ise hafifçe pudra geçerek daha uzun süre dayanmasını sağlamak mümkün.
Paraben içermemesi nedeni ve SPF 25 koruma faktörü ile gönül rahatlığı ile kullandım.  Problemli bir cildiniz olunca yazın fondöten ve pudra ağır gelse de kapatıcı, renk eşitleyici bir ürün kullanmak mecburiyetinde kalıyorsunuz. Bu yüzden yazın renkli nemlendirici ve bb kremler favori ürünlerim. Hakkında olumlu olumsuz bir sürü yazı okudunuz belki ama Vichy İdealia BB Krem benim severek kullandığım bir ürün oldu.
Vichy İdealia BB Krem'i dermokozmetik satan eczanelerden 40TL civarına alabilirsiniz.

10 Eylül 2013 Salı

Yves Rocher Pure System Tonik

Akne Kızarıklıklarını Hafifleten Gözenekleri Arındıran Matlaştırıcı Tonik
 Salisilik Asit ve Aloe Vera Özü içeren güçlü formülü ile bu arındırıcı tonik, tıkanmış gözenekleri açar, derinlemesine temizler ve cilt dokusunu matlaştırır. Sebum fazlasından arınan gözenekler daralır, cilt dokusu pürüzsüzleşir. Formülündeki onarıcı özelliği akne kızarıklıklarını hafifletir. 
Her gün düzenli olarak temizleme jelinin ardından özellikle yüzün daha yağlı olan T bölgesine (alın, burun, çene) uygulayınız.
...Ve dahası: Formülündeki cilt yenileyici antibakteriyel Salisilik Asit ve yoğun onarıcı Aloe Vera Özü sayesinde sivilce oluşumunu engeller ve sivilce izlerini yok eder.
Dermatolojik uzmanlık altında geliştirilmiş ve test edilmiştir.
Paraben içermez.
Dermatologlar tarafından tavsiye edilir.
Eskiden her gün tonik kullansam da artık hergün kullanmıyorum. Haftada 3-5 kez en fazla kullandığım. Özellikle maske v.s. yaptığımda elimin altında tonik olması gerekiyor. 
Yoğun kıvamlı (sıvı değil jel formunda) hafif bir kokusu olan bir tonik. Gözenek sıkıştırma etkisi olduğu söyleniyor ama bununla ilgili bir değişiklik gözlemlemedim cildimde. Kıvamlı olmasına rağmen çabuk emiliyor, herhangi bir gerginliğe veya kurumaya sebep vermiyor. Siyah noktalar ve akne ve akne kızarıklarına iyi geldiğini söyleyebilirim. 
En büyük kusurunun kıvamı olduğunu düşünüyorum. O da çok büyük bir kusur değil de sıvı formlu toniklere alıştığımdan tuhaf geliyor, alışmak gerekiyor. Kullandıktan sonra bir temizlik hissi veriyor. 
İlk başlarda tedirgin olarak kullansam da şu an kullanmayı sevdiğim, tekrar almayı düşündüğüm bir tonik.
Bu toniğin şu an fiyatı 22,90TL. Ben yakın fiyatlı başka bir ürün daha seçerek 2 al 1 öde doğum günü kampanyası ile aldım. Zaman zaman indirimlerle daha uygun fiyata almak mümkün.