29 Temmuz 2013 Pazartesi

Estee Lauder Double Wear Fondöten SPF 10 / 02 Pale Almond

15 saat kalıcılık gücü, orta kapatıcılık, üstüste uygulanabilir,10 koruma faktörü. Bu fondöten, uzun süre taze kalan, doğal görünümlü ve hareketliliğe bile dayanıklı bir üründür. İpeksi ve pürüzsüz bir yapısı vardır. Yağı emer.
Akne ve sivilcelerim ile başım dertte. Normalde yüzümdeki kırmızılıkları kapatmasa bile BB Krem, renkli nemlendirici veya kapatıcılığı çok yüksek olmayan fondötenleri kullanmayı seviyorum. Çok kapatıcı ürünleri ise nerede ise sevmiyorum denebilir, onları kullandığımda ben benmişim gibi gelmiyor aynaya baktığımda :) 
Yine de özel durumlar, günler için kapatıcı bir fondöten almak istedim. Oldukça yüksek kapatıcılıkta bir fondöten. (Tanıtımında orta dese de benim ilk kullandığım yüksek kapatıcı fondöten) 
Yoğun ve kalın yapısı bir de tonunun cildime biraz koyu olması nedeni ile çok küçük bir miktar kullanmak tüm yüzüm için yeterli oluyor. Yağı emer diye bir vaadi var yukarıda görmüşsünüzdür, yağlı cildimde uzun süre kalsa da parlamaya sebep olmuyor gerçekten de. SPF 10 olması da bir sürü artısının yanında bir diğer güzel tarafı. 
Kalıcılığı da oldukça yüksek, saatler boyunca akmıyor, bozulmuyor. Uygularken çabuk kuruduğundan biraz hızlıca sürmek, dağıtmak gerekiyor. Mat bir bitişi var, fakat çizgilere dolmadığından doğal bir görünüm veriyor. 
Kapatıcılığı nedeni ile sık sık kullanmasam da benim için en büyük olumsuzluğu şişesinin pompalı olmaması. 
Bir de maalesef ucuz değil. 
120TL civarına satılan bu fondöteni ben Elca'dan (Casper Plaza'dan) 72TL'ye almıştım.

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Kırık Far Tamiri / Toz Haline Gelen Farı Presleme

Çook uzun bir zaman önce, evden acele ile çıkmam gereken bir gün, daha ambalajını bile açmadığım fara (ve allığa) elim takıldı ve düşürdüm. Kutuları son derece sağlamdı ama içi yani far (ve allık) un ufak olmuştu.
Uzun zaman tamir için alkol aradım, bulamadım. En son anneme sürekli ilaç aldığımız eczaneden rica ettim, zaten satıyorlarmış, neden daha önce istemediysem? Alkolü de aldım ama yine bir süre elim gitmedi tamire, taaki o kırılan allık ve far toz toz makyaj çantama sızana kadar. Artık vakti geldi diyerek ilk fardan başladım.
Malzemelerimiz; Kırık bir far veya allık, biraz alkol, Karıştırmak için küçük bir kap ve spatula.
Önce farı iyice toz haline getirip bir kaba aldım, üstüne damla damla alkolü ekledim. Alkolün dozu çok önemli, çok az bir miktar yetiyor. Sıvı değil de, koyu, macun kıvamında olması gerekiyor. Uygun kıvama gelince yeniden farın ambalajına aldım.
Daha sonra preslemek için bir kağıt havluyu bir kaç kez katladım ve iyice bastırdım fara. Aslında ilk seferde kağıt havlunun helezonlu kabartma deseni de çıkmıştı, desenli güzel bir press olmuştu. Fakat düzelteceğim derken bir kaç bastırınca havluyu, bozdum o deseni. Aklınızda olsun, tek seferde hızlıca hareket ettiğinizde desen bile verebiliyorsunuz.
Artık farım kullanıma açık. Sırada allık preslemek var.
***Bu arada mesela içinde az miktarda kalmış birbirine yakın ya da uyumlu renkteki farlarınızı, allıklarınızı da toz haline getirip yeni bir allık ya da far elde edebilirsiniz. Ben onu da deneyeceğim en kısa zamanda :)

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Yves Rocher Suya Dayanıklı Asansörlü Göz Kalemi / Siyah

Yoğun ve canlı renklerde bir göz makyajı için ideal bir göz kalemi.
Yoğun renkleri uzun süre kalıcıdır ve suya dayanıklıdır. Pratik bir kullanım için asansörlü bir uca ve inceltmek istediğinizde arkasında kendi kalemtıraşına sahiptir.
...Ve dahası: Rahatlatıcı Papatya Özü ile zenginleştirilmiş kremsi dokusu sayesinde kolayca sürülür ve göz çevrenize zarar vermez
Oftalmolojik olarak test edilmiştir.
Asansörlü kalemlere kalemtraş ekleme ne zamandır var, ilk hangi marka ile başladı bilmiyorum da, benim için hoş bir ayrıntı. Daha ince bir çizgi çekmek istediğimde kalem ucunu inceltmek çok işime yarıyor. Sevdiğim diğer bir ayrıntı da kalemin geri çekilebilir uçlu oluşu. Maalesef bazılarında geri çekilemiyor da :(
Pigmentli, simsiyah ve yumuşak sürümlü bir yapısı var. Kayar gibi sürülüyor. Uzun süre kalıcı, rengi solmuyor, akmıyor. 
Bugüne kadar nadir ürünleri 2. defa almak istemişimdir, Yves Rocher Suya Dayanıklı Asansörlü Göz Kalemi tekrar satın almayı isteyeceğim ürünler arasında. 
Bu göz kaleminin indirimsiz satış fiyatı 29,90TL. Zaman zaman indirimlerle daha uyguna almak mümkün olabiliyor.

14 Temmuz 2013 Pazar

Acnecinamide Temizleme Jeli

Cildi kurutmadan temizleyen,her cilt tipi için uygun yıkama jelidir. Cildi kurutmadan ciltte biriken yağı ve kiri temizler. Gözenekleri açar, sivilce oluşumuna yol açan bakteri yükünü azaltır. Günlük kullanıma uygundur.
Maalesef 25 yaşımdan sonra akne problemi yaşamaya başladım. Pırıl pırıl cildimde birden akne problemi yaşamaya başlayınca tedavi de gördüm ama gördüğüm tedavi sonrası istenmeyen başka sonuçlar alınca yarıda kesmek zorunda kaldım. Sonrasında da yüzümü temiz tutmaya, iyi ve cilt tipime uygun ürünler kullanmaya ama cildimi (aknelerimi) çok kafaya takmamaya dikkat ettim.  
Acnecinamide Temizleme Jeline başlarken pek umudum yoktu, gördüğüm, bildiğim bir üründü ama çevremde kullanan pek kişi yoktu, daha önce kimsenin deneyimini de okumamıştım. Fakat bir kaç kullanımdan sonra beğendiğim ürünler arasına girdi. 
Koku hassasiyetim yok, bana göre kokusu harika. Gerçekten vaadindeki gibi cildi kurutmadan nazikçe temizliyor. Ama daha çok karma-yağlı ciltlere uygun bence. (Her cilt tipi için dense de kuru ciltler için emin olamadım) Yüzümün gerçekten temizlediğini hissedebiliyorum. Dönemsel aknelerime çok iyi geldi, kurumalarını, sönmelerini sağladı.  
Çeşitli online alışveriş sitelerinde 15-18 TL arası değişen fiyatlarla satılan Acnecinamide Temizleme Jeli eczaneler ve Migros'ta da satılıyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Migros'un cilt bakım ürünlerindeki %50 indirim kampanyasına da dahil oluyor. 15-18TL arası çokta yüksek olmayan fiyatı ile performansından memnun olduğum bu temizleme jelini tavsiye ederim.

12 Temmuz 2013 Cuma

Pastel Waterproof Dipliner

Suya, tere dayanıklı formülü, özel fırçası ve dağılmayan kolay sürümü ile gözlerinizin güzelliğini ortaya çıkarır.
Diplenerları seviyorum, gerçekten kolayca sürülüyorlar. Pastel'in diplenerı da eyeliner sürmeye korkanlar için ideal bir seçim. Sürümü kolay. 
Fırça ucu kaliteli, istenilen kalınlıkta çizgiler çekmeye uygun. Uzun süre dayanıklı, kolay kolay bozulma, dağılma yapmıyor. Üstelikte simsiyah, parlak bir siyah. 
Bu diplinerın Pastel Shop fiyatı 20TL. Uzun zamandır bu tarz ürünleri indirimde yakalayıp aldığımdan fiyat olarak açıkçası bana yüksek geldi. İndirimlerde yakalayabilirseniz denenebilir diyorum.

11 Temmuz 2013 Perşembe

Flormar Bronz Pudra / BR04 (Yuz ve Vucut Icin)




Yüz ve vücut için geliştirilmiş bronz pudra cilde kolay uygulama ve kusursuz duruş sağlar, cilde parlak ve sağlıklı bronz bir görünüm kazandırır.
Ambalajı dev gramajı oldukça fazla.; 33gr. Tabi bunda vücut içinde kullanılmasının payı var. Henüz kullanmadım ama birazcık bronzlaşırsam bacaklarıma sürmeyi deneyebilirim. Giysilere bulaşmadığı söyleniyor ama bu konuda test etmedim. 
Hafif simli, ışıltılı bir yapısı var. Kokusu çok güzel. Cilt tonunuza uyuyorsa tüm yüzünüze de uygulayabilirsiniz, fakat kapatıcı özelliği yok. Ben kontür amaçlı kullanıyorum. Ama bronzlaştıktan bir ışıltı sever olarak canlılık versin diye hafifçe tüm yüzüme uygulamayı düşünüyorum. 
Dağıtması, uygulaması, duruşu çok güzel. Kontür için genelde mat ürünler kullanılır, tavsiye edilir fakat aşırı simli olmadığı için güzel durduğunu düşünüyorum. Bu arada Flormar bronz pudranın 4 tonu var ve mat ve daha az simli tonları da mevcut.
İlk satışa çıktığı günlerde gerçekten fiyatı çok uygundu ama son Flormar zamlarından bu pudra da nasibini almış. Şu anda ki fiyatı 26.50TL. Dev ambalajını düşününce belki bir şans verilebilir.

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Revlon PhotoReady Perfecting Primer / 001

Pürüzsüzleştirir ve makyaj öncesi mükemmel bir astar oluşturaral cildi yumuşatır. Gözenek ve ince çizgilerin görünümünü azaltır. Ödüllü bir üründür.
0.91fl oz./27ml
PhotoReady fondöten ile benzer cam ambalajda pompalı bir ürün. Çizgi ve gözeneklerin görünümünü hafifletiyor, aydınlık bir görünüm veriyor. Silikon içeren bir primer, alerjisi olanlar dikkat. Sürdükten sonra biraz kurumasını beklemek gerekiyor. 
Beyaz-pembe, inci rengi gibi bir görünümü var ama sürüldüğü zaman şeffaflaşıyor.Genel olarak sevdiğim bir baz oldu. Silikon içermesi nedeni ile gün sonunda yüzümü çok iyi şekilde temizlemeye dikkat ediyorum. (Loreal clean ped sağolsun :D)
Revlon maalesef Türkiye'de satılmıyor. Kardeşim yeniyıl sonrasında İngiltere dönüşünde getirmişti. Şu anda Boots ve Superdrug fiyatı £11.99. Fakat ben yeni yıl indirimleri zamanında yakın fiyatlı ürünler seçerek 3 al 2 öde kampanyası ile aldım bu ürünü.