15 Mayıs 2013 Çarşamba

Purederm Snail Yeniden Canlandırıcı Çok Aşamalı Bakım Maskesi

Purederm Snail Yeniden Canlandırıcı Çok Aşamalı Bakım Maskesi; yeniden canlandırıcı ampul (ilk aşama, adonasin ve kolajen içerir) ve 3 boyutlu maske (ikinci aşama, salyangoz ekstresi içeren 3 boyutlu maske) içerir. 
Yeniden Canlandırıcı Ampul (İlk aşama): Öncelikle olarak 3 boyutlu maske ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu yaşlandırma karşıtı ampul yaşlanmış cildin görünümünü düzeltmeye yardımcı olur.
3 Boyutlu Maske (İkinci aşama): Bir araya getirilmiş kağıt hamuru yapraklarından yapılan bu maske yüz kıvrımları, çene çizgisi gibi düz maskelerin kapatamadığı alanları mükemmel şekilde kaplar. Cildi yeniden canlandırıcı özellikteki salyangoz ekstresi içerir.
Açıkçası nedense bu maskeye hep ön yargı ile yaklaştım, bana ambalajı hep fazla korkutucu geliyordu, bir de biyonik... Neden biyonik bilmiyorum ama korkutucu gelmesinin nedeni ön yüzdeki görseller ve maskenin şekli tabii ki. Fakat memnun olan çok kişiyi görünce de ben de bir deneyeyim dedim. Ve Gratis'te bir indirim döneminde sadece bu 2 maske raflarda iken hemen sepete attım. (Aslında diğerini -Hücre Aydınlatıcıyı- almak istiyordum halbuki)
Cildimizi temizleyip tonikliyoruz. Maskemiz 2 aşamalı, ilk aşama için -maskenin üst kısmında perforeli / çizgili bölümü ayırıyoruz ve içindeki kolajen içeren ilk aşamalı ampulu yüzümüze sürüyoruz. İnce bir tabaka halinde uyguladıktan sonra 3 boyutlu maskeyi yüzümüze yapıştırıyoruz. 15 - 20 dakika sonra maskeyi çıkarıp kalan ampulu yüzümüze sürüyoruz.
Çok kırışık bir cildim yok, hatta göz çevrem haricinde hiç kırışığım yok. Maskeyi ne bekleyerek aldım bilmiyorum :) Sanırım bunu Snail'in diğer maskesi sandım. Kağıt maskeyi yapıştırmak biraz zor oluyor, hassas bir maske bir de sürekli katlanıyor. Tam yapıştırayım derken bir yeri katlanıyor, çıkarıp düzeltip tekrar yerleştirmeye çalışıyorum. Biraz kullanım zorluğu var. 10. dakikadan sonra biraz yanma hissi oluştu yüzümde. 15 dakikaya kadar zor dayandım, 20 dakikaya cesaret edemedim. Cildimde gözle görülür bariz bir fark olmasa da cildim yumuşacık oldu fakat yapışkan bir etki bıraktı. Mesela uyusam sanırım yastığıma yapışırdım, o derece etkili bir yapışkanlık. 
Bu maskeyi sevmedim maalesef, en kısa zamanda Hücre Aydınlatıcı Maskeyi denemek istiyorum.

10 Mayıs 2013 Cuma

Essence Smokey Eyes Fırça

Bir kaç ay öncesine kadar bir smokey eyes fırçam bile yoktu :( Aslında eksikliğini hissetmiyordum ama nedense bir gün smokey eyes fırçası lazım bana fikri öyle bir yerleşti ki kafama, almazsam rahat edemeyecektim. Ben de uygun fiyatı nedeni ile Essence almaya karar verdim.
Essence fırçaları fırça ile makyaj yapmaya yeni başlayanlar için tavsiye ederim. Bende bir çok fırçasını kullanıyorum, fırça temizleyeme üşendiğim zamanlarda çok işime yarıyorlar. Özellikle bazı fırçalarına çok alıştım, elim sürekli onlara gidiyor.
Daha sonrasında başka bir markadan da aynı işlevli fırçadan alsam da bu fırçayı sevdim. Gölgelendirme yaparken gerçekten çok işime yarıyor. Farı dağıtmasını, uygulamasını ben beğeniyorum ve sık sıkta kullanıyorum.
Üstelikte sadece 5 TL  4,5TL. Hatta bugün Gratis'te yakalayabilirsem 1 tane daha almayı planlıyorum, ya da ilk fırsatta. Yedek şart :) 
Bunlarda diğer Essence fırçalarım, allık ve pudra fırçalarından çok çok memnun olmasam da onları da kullanıyorum. Jel eyeliner fırçası, düz far fırçası da memnun olduklarım arasında. Hatta düz far fırçasından memnun olunca onu da yedeklemiştim.
Ben Essence ürünlerini sadece Gratis'ten alıyorum, satan başka yerler de varmış ama sürekli gittiğim yerlerde Gratis olduğu için başka yerden almaya gerek görmedim.
Allık ve pudra fırçası sanırım 9TL civarıydı, diğer fırçalar 5TL 4,5TL. Anneler günü indirimine fırçalar dahil mi bilmiyorum ama Gratis'te Essence ürünlerinde %50 indirim var. 

5 Mayıs 2013 Pazar

Kiehls Ultra Facial Oil-Free Temizleyici

Ultra Facial Oil-Free Cleanser çabuk köpüren bir temizleyicidir. Cilt yüzeyindeki kirleri ve sebumu derinlemesine temizler ve daha dengeli bir görünüm sağlar.  Imperata Cylindrica (Kırmızı Uçlu Saz) Kökü ve Limon Meyvesi Özleri ile cildi soymadan ve aşırı kurutmadan temizler ve canlandırır.  Hassas ciltlere de uygundur. Yağsız, parabensiz, parfümsüz ve renksizdir.
Kiehls Ultra Facial Oil-Free Temizleyici Kiehl's cilt analizimde denemem için verilen ürünlerden. Ve açıkçası tonik ve nemlendiriciye göre en beğendiğim bu temizleyici oldu. Köpük formunda, fındık kadar bir miktar kullanmak yeterli oluyor. Anında köpürüyor, köpürdükçe çoğalıyor. Bu çoğalma çok güzel bir duygu, en azından benim için öyle. Sürekli bir masaj hissi ile sürekli dairesel hareketler yapıyorum, köpüğü yüzüme iyice yedirmeye çalışıyorum. Hiçbir temizleyici ile bu kadar uzun vakit geçirmemiştim banyoda :) Zaman zaman Loreal'in temizleme pedi ile kullandım, ikisinin uyumunu da ayrıca sevdim. Cildimi kurutmadan ve derinlemesine temizledi. Cildimi çok temiz, ferah ve yumuşak hissettim. Bir sürü temizleyici denedim bugüne kadar, derinlemesine temizleyen temizleyicilerimin hepsi aynı zamanda gıcır gıcır lastik gibi bir his bıraktılar cildimde. Ama bu temizleyicide derinlemesine fakat nazikçe temizledikten sonra geriye yumuşacık bir cilt kalıyor. Ayrıca yağsız, parabensiz, parfümsüz ve renksiz oluşu da kullanırken içimi rahatlatan sebepler.
Orjinal ambalajı 150 ml. ve fiyatı 44TL. Çok az kullanmanın yeterli olduğu düşünülürse oldukça uzun gidecek bir ürün.
Kiehl's Ultra Facial Oil-Free Losyon yorumum için buradan
Kiehl's Calendula Herbal Extract Alkolsüz Tonik yorumum için buradan
*** Ürün denemem için Kiehl's tarafından verilmiş olup, tamamen kişisel görüşlerim eşliğinde sizinle paylaşılmıştır. Kiehl's yetkililerine bu hediye için teşekkür ederim.